ESPN verkiest grootste drie clubs boven daadwerkelijke top-3

Tot groot ongenoegen van menig voetbalfans heeft ESPN laten weten dat de ontknoping voor de top-drie in de Eredivisie niet live te zien is op hun zenders. FC Twente en AZ Alkmaar zijn beide nog in strijd voor de derde plek, tóch moeten de supporters op een ander kanaal de beslissing volgen. De zender kiest namelijk voor Ajax tegen degradant Vitesse.

Teleurstelling en onbegrip bij de fans na 'belachelijke' beslissing

19 mei is de ontknoping van de Eredivisie. PSV kroonde zich eerder al landskampioen en ook plek twee is al definitief voor Feyenoord. Zij zijn daarmee allebei verzekerd van UEFA Champions League-voetbal volgend seizoen. Onder hen gaat de strijd voor de derde plek nog tussen FC Twente en AZ, die recht geeft op een plek in de voorronde van het miljardenbal. FC Twente staat op de derde plek met 66 punten en AZ daaronder met 64 punten.

AZ speelt nog thuis tegen FC Utrecht en FC Twente gaat op bezoek bij PEC Zwolle. Zij krijgen echter geen zendtijd, want ESPN kiest voor het competitieduel tussen Ajax en Vitesse. Een vreemde beslissing, omdat de Amsterdammers plke vijf niet meer uit handen geven en de Arnhemmers zijn al officieel gedegradeerd. 

Supporters reageren hun woede online af

Dat is tegen het zere been van de supporters van FC Twente en AZ, die middels X hun beklag doen over het besluit.

ESPN-woordvoerder legt besluit uit

Maarten van Rooijen (woordvoerder van ESPN) kwam met een uitleg, nadat er veel kritiek was op de beslissing. “Wij hebben nou eenmaal maar vier kanalen op tv en jaren geleden hebben we besloten om daar de wedstrijden van PSV, Feyenoord en Ajax op de 33ste en 34ste speeldag uit te zenden. Daar wijken we niet vanaf’’, stelde Van Rooijen. Ook vertelde hij dat de grootste behoefte de voorkeur krijgt bij de zender, oftewel dat de eerdergenoemde drie grootste clubs het meest bekeken worden. Er wacht ook een spannende strijd om lijfsbehoud. 

Feyenoord-doelman vertrekt