Impact: Dit betekent het hoofdlijnenakkoord voor voetbalsupporters

De ontwikkelingen op het gebied van politiek in Nederland worden nauwlettend in de gaten gehouden door de KNVB. De PVV. NSC, VVD en BBB hebben namelijk een hoofdlijnenakkoord bereikt en daardoor is er meer duidelijkheid over aanstaande veranderingen in de Eredivisie.

KNVB bereikt op witte rook uit Den Haag

De Nederlandse bond heeft middels een statement gereageerd op de berichtgeving uit de Hofstad en geeft te kennen blij te zijn met het nieuws. 'Formerende partijen erkennen het belang van preventie, sport en bewegen om de gezondheid te verbeteren, daarnaast is er aandacht voor bestaanszekerheid en veiligheid. Ook de voetbalsector kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren. In tijden waarin de polarisatie toeneemt en de zorgkosten stijgen, draagt het voetbal bij aan het verminderen van deze problemen. De KNVB is dan ook tevreden dat de vier partijen via dit akkoord sport in de basis zetten. Een solide financiële basis voor een toekomstbestendige sport is dan wel van groot belang', klinkt het.

Voetbal wordt duurder na bereiken van hoofdlijnenakkoord

Het eerste ding dat lijkt te gaan veranderen is de prijzen van de wedstrijdkaartjes, aangezien de vier partijen een btw-verhoging van twaalf procent door willen voeren. Dat ligt momenteel op 9%, maar moet voor topsportevenementen dus naar een percentage van 21. De goedkoopste seizoenkaart was afgelopen seizoen te verkrijgen bij promovendus Almere City, maar voor komend seizoen stijgen deze door de aanstaande verhoging met vijftien tot 119 euro.

Gezichtsbedekkende kleding wordt geweerd uit alle voetbalstadions

Uit het document is ook gekomen dat bij het tekenen van het akkord géén plek meer is voor voetbalsupporters met gezichtsbedekkende kleding. De PVV, NSC, BBB en VVD willen namelijk een verbod op bivakmutsen en andere bedekkende kleding, om zodoende harder te kunnen straffen bij een overtreding van de wet of regels in de nationale voetbalstadions.

Politiek wil hardere aanpak gaan hanteren voor voetbalsupporters

De verschillende fracties moeten nog een handtekening zetten onder het akkoord, maar ook de straffen voor overtredingen van voetbalsupporters gaan op de schop. Deze worden namelijk fors aangepakt. Het Engelse model geldt als voorbeeld en de bedoeling is om vaker de (digitale) meldplicht in te voeren en burgemeersters mogen per wedstrijd, ongeacht risiconiveau, een vergunning verlenen. Dat betekent dat zij meer macht krijgen en er mogelijk ook het nodige staat te veranderen op het gebied van uitsupporters.

Feyenoord-doelman vertrekt