Eredivisie in het buitenland? FIFA onderzoekt toekomstige mogelijkheid

De voetbalbond FIFA onderzoekt de mogelijkheden om competitiewedstrijden in ander landen af te werken. Daarvoor heeft de organisatie op de vergadering van woensdag een werkgroep opgezet, bestaande uit een diverse groep vertegenwoordigers.

Het doel van het onderzoek

FIFA heeft ervoor gekozen om tien tot vijftien leden te selecteren om onderzoek te doen naar de mogelijkheden. Het doel van deze actie is om uit te zoeken of het in de toekomst mogelijk is om competitiewedstrijden in het buitenland af te werken aan de hand van wat criteria: de groep zoekt uit hoe dit zit als de wedstrijd te maken heeft met teams uit het land waar deze wordt georganiseerd, of fans snel genoeg bericht krijgen als er een wedstrijd in een ander land zou worden gespeeld en of dit niet voor competitievervalsing zorgt.

Wie voeren het onderzoek uit?

Het onderzoek wordt uitgevoerd door een groep aan vertegenwoordigers met verschillende voetbalachtergronden. Zo worden er mensen gekozen van verschillende landelijke en continentale voetbalbonden, clubs en spelersorganisaties. De fans hebben ook een stem in dit proces. Zij worden onder andere vertegenwoordigd door afgevaardigen van supporterorganisaties.

Eredivisie blijft voorlopig in Nederland

Het zal nog wel even duren voordat het onderzoek tot Eredivisiewedstrijden in het buitenland zal leiden. Dat betekent dat we nog wel kunnen blijven kijken naar de spannende promotie/degradatiekrakers, die deze week plaatsvinden.

Feyenoord-doelman vertrekt