VAR verdwijnt mogelijk uit Premier League: Clubs gaan stemmen

De VAR gaat mogelijk verdwijnen uit de Premier League. Wolverhampton Wanderers komt met dit initiatief. Er is veel kritiek op het systeem en deze werd al eens besproken in de jaarvergadering van de Engelse competitie. 

Wolverhampton Wanderers tegen VAR

In het seizoen 2019/20 werd de VAR geïntroduceerd in de Premier League, maar sindsdien is deze technologie nooit onomstreden geweest. Wolverhampton Wanderers is dit seizoen het meest uitgesproken. Volgens onder andere de BBC en Sky Sports heeft de club inmiddels een voorstel ingediend om de VAR vanaf volgend seizoen af te schaffen. 

Datum vergadering VAR in Premier League bekend

De toekomst van de VAR zal worden besproken tijdens de jaarvergadering op donderdag 6 juni in Harrogate. Voor de goedkeuring van het voorstel is de steun van twee derde van de clubs nodig, wat inhoudt dat naast Wolverhampton nog dertien van de twintig clubs akkoord moeten gaan.  

Raad van bestuur tegen afschaffing VAR

De raad van bestuur van de Premier League steunt het plan echter niet. Volgens de raad zou het aantal verkeerde beslissingen zonder VAR toenemen, wat de reputatie van de Premier League in Europa zou schaden. Daarnaast vreest de raad voor nog meer kritiek op de arbitrage en frustratie onder supporters.

Dit land stopte al met VAR

Eerder stopte de hoogste divisie van Zweden al met het systeem. Lees hier hoe dit besluit tot stand kwam.

Feyenoord-doelman vertrekt