Van amateurs naar CL-finalisten: Mislintat trekt Ajax-angstgegner aan

Voormalig technisch directeur van Ajax, Sven Mislintat, is druk bezig bij zijn nieuwe werkgever Borussia Dortmund en heeft wellicht één van de meest opmerkelijke transfers van de zomer te pakken. USV Hercules-middenvelder Jordi Paulina maakt namelijk de overstap naar de Champions League-finalist.

Droomtransfer voor hoofdrolspeler tijdens bekerstunt tegen Ajax

Paulina zal vanaf 1 juli aansluiten bij het O-23 team van Borussia Dortmund in de Derde Bundesliga. De 19-jarige speler is door Die Schwarzgelben tot medio 2027 vastgelegd. Paulina speelde vroeger in de jeugd van FC Utrecht en blonk in december uit in het bekerduel met Ajax, dat met 2-3 werd gewonnen door Hercules. Dit was één van de grootste allergrootste bekerstunts aller tijden, maar dat werd helaas niet doorgezet. 

Ajax en Mislintat

Mislintat werkte vorige zomer nog bij Ajax, maar werd in september ontslagen na tegenvallende prestaties. Bij Borussia Dortmund is hij sinds twee weken de technisch directeur. Hij verzorgt de planning van de selectie van de Champions League-finalist. Zijn Ajax-aanwinsten kunnen in Amsterdam op weinig bijval rekenen. Sommige spelers worden al in verband gebracht met een vertrek uit de hoofdstad.

Feyenoord-doelman vertrekt