Farioli opgelet: Oud-Ajacied kan het nog steeds en maakt prachtgoal

Ajax is op zoek naar versterking op het middenveld en lijkt met Christian Eriksen een goede optie ter beschikking te hebben. De Deense middenvelder kan vertrekken bij Manchester United en liet met zijn winnende treffer in een met 2-1 gewonnen oefenduel tussen Denemarken en Zweden zien dat hij het nog steeds kan. 

Doelpunt Eriksen tegen Zweden 

Vanuit een vrije trap die Eriksen zelf nam, combineerde de 32-jarige middenvelder met een teamgenoot, waarna hij zelf na een korte solo raak wist te schieten. Het leverde Denemarken uiteindelijk een 2-1 overwinning op. 

Eriksen kan terugkeren bij Ajax

Eriksen werd in de winter van 2009 voor 1,5 miljoen euro weggekocht uit de jeugdopleiding van het Deense Odense BK. In 2013 werd de middenvelder, na drie succesvolle jaren, aan Tottenham Hotspur verkocht voor 14,15 miljoen euro. In het vervolg kwam hij nog voor Internazionale en Brentford en Manchester United uit. Afgelopen seizoen kwam hij weinig in actie en moest de middenvelder vaak genoegen nemen met een plek op de bank bij de Engelse grootmacht. Een terugkeer bij Ajax is mogelijk, maar dan zal Eriksen fors aan salaris moeten inleveren.

Feyenoord-doelman vertrekt