Sneijder helpt Koeman met basisopstelling: 'Dit duo in de spits'

Wesley Sneijder heeft Ronald Koeman een handje geholpen met zijn basisopstelling voor het EK deze zomer. Maar welke spelers ziet Sneijder graag terug?

Te gast bij De Oranjezomer geeft Sneijder aan in welke formatie Koeman in zijn ogen moet gaan spelen. Om de bondscoach nog meer te helpen, vult de recordinternational alvast het aanvalsduo in. "Brobbey en Memphis. Ik denk dat die complementair zijn aan elkaar", meent Sneijder. "Memphis kan perfect in een rol om Brobbey heen spelen. Alleen heeft Brobbey natuurlijk ook wel veel met blessures te maken gehad. Dus de vraag is of hij fit is."

Over de formatie waarin Oranje volgens Sneijder moet gaan spelen in Duitsland, is ook helder. "Ik denk nog steeds dat we 5-3-2 gaan spelen, dus dat zou voor mij de meest logische keuze zijn", aldus de oud-voetballer, die ook een rol voor Georginio Wijnaldum in Oranje ziet. "Als je er zo naar kijkt, is het een logische keuze om hem op het middenveld te zetten. En ik zou wat meer voor de balans kiezen op het middenveld", meent Sneijder. "Voorin moet je hopen dat er twee lopen die een geweldig toernooi gaan spelen." 

Eerder werd Sneijder ook al bijgestaan door Anco Jansen. De analist van ESPN ziet in zijn ogen ook Brobbey als eerst spits voor het Nederlands elftal op het aankomende EK.

Feyenoord-doelman vertrekt