De statistieken van de Oranje-selectie

e interlandperiode is weer aangebroken. Hoog tijd om eens een kijkje te nemen naar de statistieken van het Nederlands Elftal te kijken. Louis van Gaal haalde een aantal nieuwe namen bij Oranje, maar hield ook vast aan een aantal spelers die dit seizoen nog weinig hebben neergezet. Dit zijn de statistieken van Oranje.

Doelmannen Oranje

Andries Noppert en Remko Pasveer waren twee van de nieuwe gezichten bij Oranje. Pasveer blinkt dit seizoen met vijf cleansheets in negen wedstrijden uit. De Ajax-goalie moest zeven keer vissen. Voor Noppert was dit slechts zes keer, waar de doelman van SC Heerenveen vier keer de nul wist te houden. Ook JapserCillessen zit na zijn terugkeer in de Eredivisie weer bij Oranje. De sluitpost van NEC hield dit seizoen al twee keer zijn doel schoon en werd in zes wedstrijden vier keer gepasseerd. MarkFlekken, doelman van SC Freiburg, hield in tien wedstrijden zes keer zijn doel schoon en moest zeven keer een bal uit zijn doel pakken.

Verdedigers Oranje

Op de positie van centrale verdediger heeft Van Gaal een flinke keuze. Met spelers als Matthijs de Ligt, één doelpunt in negen wedstrijden, Virgil van Dijk, ook één doelpunt in negen wedstrijden, en Daley Blind, één assist in tien wedstrijden, heeft Oranje er op aanvallend gebied ook extra kracht bij. Jurrien Timber (tien wedstrijden), Stefan de Vrij (acht) en Nathan Aké (zes) droegen dit seizoen nog niet bij aan een doelpunt. Twee vleugelverdedigers die wél hun steentje bijdroegen in de aanval zijn DenzelDumfries met twee doelpunten en een assist in negen wedstrijden en Devyne Rensch met dezelfde cijfers in tien wedstrijden. Manchester United-uitblinker TyrellMalacia kwam in acht wedstrijden nog niet op het scoreformulier.

Middenvelders Oranje

Op het middenveld zien we indrukwekkende cijfers terug bij Teun Koopmeiners en Kenneth Taylor. Koopmeiners kwam in zeven wedstrijden voor Atalanta vier keer tot scoren en leverde ook nog eens een assist. Taylor wist in tien wedstrijden voor Ajax drie keer een doelpunt te maken en twee assists te geven. Teamgenoot Davy Klaassen was in negen optredens goed voor een assist en doelpunt. Voor Frenkie de Jong bleef het tot nu toe enkel bij een doelpunt in acht wedstrijden voor FC Barcelona.

Aanvallers Oranje

In de aanvallende linie springt Cody Gakpo er flink tussenuit. De PSV-parel heeft cijfers waar je u tegen zegt: tien doelpunten en negen assists in dertien wedstrijden. In dezelfde competitie steekt ook Steven Bergwijn er met acht doelpunten in tien wedstrijden bovenuit. Teamgenoot Steven Berghuis tekende dit seizoen voor zowel drie doelpunten als assists in hetzelfde aantal optredens. Voor Vincent Janssen lijkt zijn transfer naar Royal Antwerp toe nu toe goed uit te pakken. De spits kwam in veertien wedstrijden zes keer tot scoren en gaf twee assists. Wout Weghorst lijkt zijn overstap naar Besiktas ook goed in te vullen met drie doelpunten en vier assists in zeven wedstrijd. Voor Memphis Depay was een vertrek bij Barça misschien maar beter geweest. De aanvaller mocht dit seizoen pas drie keer in actie komen en wist daar één keer in te scoren.