Ajax op rapport: Hato blinkt uit bij eenvoudige zege op Vitesse

Ajax heeft zaterdagavond eenvoudig gewonnen van Vitesse. In eigen huis had het geen kind aan de Arnhemmers en werd het uiteindelijk 5-0. Jorrel Hato scoorde de openingstreffer en was de uitblinker bij de thuisploeg.

Met zijn treffer binnen de eerste vijf minuten zette Hato zijn ploeg op het goede spoor. Wat volgde was een eenvoudige wedstrijd voor Ajax. Ondanks dat het spel nog altijd niet geweldig was, kwam Vitesse maar amper aan voetballen toe en had de thuisploeg de volledige controle. In de eerste helft scoorde ook de goed spelende Kristian Hlynsson nog.

Na rust maakte Dominik Oroz een eigen goal, scoorde Chuba Akpom voor de vierde achtereenvolgende wedstrijd en maakte Kenneth Taylor het feestje compleet.