Sterkhouder Ajax kan naar Premier League: "Ideale partner van Sven Botman voor komende jaren"

Jurriën Timber staat in de nadrukkelijke belangstelling van Newcastle United. De centrale verdediger van Ajax wordt door Eddie Howe, trainer van 'The Magpies', gezien als de perfecte optie om de verdediging te versterken. Er is nog geen contact geweest tussen Ajax en de club uit Engeland.

De ideale partner van Sven Botman

Volgens Steve Kay, transfer correspondent van The Chronicle, is de interesse van Newcastle United binnen de club al vrij concreet. De journalist meldt dat hij van zeer betrouwbare bronnen heeft gehoord dat trainer Eddie Howe fan is van de verdediger van Ajax. “Timber has Champions League experience and is a versatile defender who can also play at right-back, so it makes plenty of sense. He ticks boxes, fits the profile Eddie Howe is targeting as a young, quick centre-back and could be an ideal long-term partner for Botman.“

Timber gespot in Manchester

Sinds de overstap van Ten Hag naar Manchester United wordt de ene na de andere Ajacied gelinkt aan de club uit Manchester. Ook Timber werd afgelopen zomer gelinkt aan de nieuwe club van Ten Hag, maar besloot toen nog een jaar bij Ajax te blijven. Zaterdagmiddag werd de voetballende verdediger uit Amsterdam echter gespot in Manchester, waar hij aanwezig was bij de FA Cup-finale tussen Manchester United en Manchester City. Of dit ook voor transferdoeleinden was, is niet duidelijk.

Net binnen