Berghuis reageert op rode kaart: "Mensen met een dubbele agenda"

Steven Berghuis reageert voor het eerst op de reactie van Joaquin Correa. De aanvaller van Olympique Marseille moest afgelopen donderdag een flinke charge van Berghuis bekopen met een enkelblessure. Even later postte hij op Instagram onaardige dingen over de aanvaller annex middenvelder van Ajax.

"Ik communiceer niet via Instagram en ik kijk er ook niet op", reageert Berghuis op het bericht van Correa. "Kijk, ik blesseer hem niet expres. Ik wens hem het allerbeste. Misschien heeft hij een beetje pech gehad. Maar dat is ook voetbal, het hoort erbij. Sorry."

Berghuis liet na zijn tackle en rode kaart niets meer van zich horen, wat Correa vooral niet kon waarderen. "Ik heb aan Rulli en Avila (Argentijnen, net als Correa, red.) gevraagd hoe het met hem ging, maar ik zag de noodzaak niet echt om nog een berichtje te sturen."

Dubbele agenda

Vervolgens gaat Berghuis in op de kritiek op zijn gedrag binnen de lijnen. "Mensen die mij niet kennen, die mij nooit spreken of nooit met mij gewerkt hebben, hebben weer het standaardoordeel klaar: frustratie, zo kennen we Berghuis, zo was hij ook bij Feyenoord. Je kunt het hele riedeltje wel afgaan. Dat is beeldvorming en daar kom ik helaas niet meer vanaf."

"Door bepaalde mensen is er al die jaren de nadruk op gelegd", aldus de Oranje-international. "Ik moet ermee leven. Het zijn altijd mensen met dubbele agenda's. Ik heb geen dubbele agenda en ben een liefhebber, ik geniet van het spel en ben recht voor z'n raap. Daardoor kan ik heel goed leven met mezelf."

Voetbalflitsen.nl vraagt jouw hulp (geen geld) 

Om voetbalflitsen.nl nog beter te maken voor onze bezoekers zijn studenten van Fontys Hogeschool in Eindhoven bezig met een onderzoek. Je zou ons en de studenten enorm helpen als je deze korte, anonieme enquête invult. Met een paar minuten van jouw tijd help jij ons en jezelf om in de toekomst nog betere content te krijgen. Alvast dank! Je kunt de enquête hier invullen.