Berghuis krijgt veeg uit de pan: "Hij verneukt het spel van Ajax"

Kees Luijckx vond het optreden van Steven Berghuis in het Conference League-duel met Bodø/Glimt (2-2) 'schrikbarend'. Volgens de analist zorgde de vleugelaanvaller ervoor dat Ajax niet het gewilde spel kon spelen tegen de Noren.

"Ik heb Berghuis gezien, dat vond ik echt schrikbarend", beoordeelt Luijckx in het ESPN-praatprogramma Voetbalpraat het optreden van Berghuis tegen Bodø/Glimt. "Hoe hij erbij loopt zonder bal. Het lijkt mij wel lastig voor een trainer, want hij schiet op briljante wijze de 2-2 binnen. Enerzijds beslist hij een wedstrijd voor je, anderzijds verneukt hij hoe je als team wilt spelen. Dat wilde ik wel even zeggen".

Later komt Luijckx terug op zijn woorden en matigt hij zijn taalgebruik. "Het woord 'verneuken' moet ik wel even terugnemen. Op een gegeven moment lijkt het alsof ze niet meer willen of kunnen en dat merk ik bij Berghuis. Hij wordt bijna cynisch door de manier waarop het nu gaat bij Ajax. Hij loopt gewoon niet, hij hobbelt er een beetje achteraan. Dat vind ik echt schokkend om te zien", aldus de oud-verdediger van onder meer NAC Breda, Roda JC Kerkrade en Excelsior.