Transfernieuws bij Ajax: aanvaller van 20 miljoen en tweetal mogen weg

Ajax gaat weer een grootse transferzomer tegemoet en spelers sorteren al voor op een vertrek. Steven Bergwijn heeft bij de clubleiding aangegeven open te staan voor een transfer. Een tweetal Mislintat-aankopen lijkt ook te vertrekken, meldt clubwatcher Johan Inan in de AD-Voetbalpodcast.

Bundesliga of Premier League?

Aanvoerder Bergwijn stond vorige zomer al op de verlanglijst van meerdere clubs en daarvan lijkt een Engelse ploeg weer terug te keren voor de handtekening van de aanvaller. “Een maand geleden heeft zijn management de club te kennen gegeven dat zij openstaan voor een stap. Dat kan een sportieve stap zijn naar de Bundesliga of Premier League, waar West Ham United nog steeds geïnteresseerd is", vertelt Inan.Fabrizio Romano scheen hier eerder al zijn licht op.

Financiele opsteker voor Bergwijn?

Een stap naar Saudi-Arabië is ook een mogelijkheid voor Bergwijn, maar is er dan wel een vervanger binnen Ajax? Daar lijkt het wel op, volgens Inan. "Het kan ook een financiële stap zijn naar de zandbak. Daar heb je Mika Godts achter de hand, dus ik denk dat Ajax dat overweegt", stelt de clubwatcher. Hier werd eerder ook al over geschreven.

Mislintat-aankopen worden 'gefaseerd verkocht'

Naast het vertrek van Bergwijn zijn er meerdere spelers die Amsterdam kunnen verlaten. "Er is een elftal aan veelal jonge buitenlandse spelers gehaald afgelopen zomer. Die hebben lang niet allemaal voldaan. Die gaan niet allemaal in één keer weg, maar worden gefaseerd verkocht. Een paar kunnen er al wel uitgetekend worden. Ik denk dat we Forbs volgend jaar niet meer in de Arena zien en dat verwacht ik ook van Borna Sosa. Zo gaat Ajax proberen geld binnen te harken", eindigt Inan. Meer over de transfers rondom Ajax kun je hier vinden.

Feyenoord-doelman vertrekt