Collega-aanvoerders leven mee met Bergwijn: "Je zegt eigenlijk altijd het verkeerde"

Steven Bergwijn is sinds dit seizoen aanvoerder van Ajax en dat loopt nog niet op rolletjes. De Amsterdammers kende de slechtste seizoensstart ooit en stonden zelfs even onderaan in de Eredivisie. Ook Bergwijn kreeg daardoor veel kritiek. Nu nemen collega-aanvoerders Bart Vriends (Sparta) en Bas Kuipers (Go Ahead Eagles) het op voor de vleugelspeler van Ajax.

In de Cor Potcast praten Vriends en Kuipers over het aanvoerderschap. "Als het goed gaat is dat relatief eenvoudig. Het is het moeilijkst als het slecht gaat. Elke keer moet je van alles uitleggen voor de camera's, dat is best vervelend. Bij Ajax ging het natuurlijk heel slecht", vertelt Vriends.

Daardoor leeft de Spartaan mee met Bergwijn. "Hij werd vaak om zijn uitspraken bekritiseerd en dat vond ik helemaal niet terecht. Het is zo moeilijk, zeker bij een club als Ajax. Je zegt eigenlijk altijd het verkeerde. Mensen gaan zich sowieso irriteren aan wat je zegt. Dus ik kan me heel goed voorstellen dat hij daar met lood in zijn schoenen ging staan. Dat zou ik zelf eigenlijk ook hebben."

Ook Kuipers is het eens met zijn collega-aanvoerder. "Ik heb natuurlijk wel vrij veel goede momenten meegemaakt bij Go Ahead, dus in die zin minder dan Bergwijn nu. Toch kan ik mij wel voorstellen hoe het is om elke keer naar die camera te lopen en elke keer weer zo'n excuusverhaal te moeten vertellen. Dat lijkt me echt verschrikkelijk."

Ook interessant