Reorganisatie op komst bij Ajax: "Kroes krijgt hulp van crisisteam"

Mike Verweij en Valentijn Driessen hebben hun licht weer eens laten schijnen op de bestuurlijke situatie van Ajax. Ze weten te melden dat Alex Kroes versterking krijgt van een crisisteam en dat er flink wat weerstand was voor de contracten van Michael Van Praag en Leo Van Wijk.

"Er is het nodige mis bij Ajax", merkt Driessen op in de Kick Off podcast van De Telegraaf. "Niet alles is bij die aandeelhoudersvergadering van vrijdag op tafel gekomen. Dit seizoen is er natuurlijk het meeste fout gegaan. Maar de aandeelhoudersvergadering ging niet over deze jaargang." Ook de aanstelling van Kroes komt naar voren. "De kans is groot dat een crisisteam Alex Kroes gaat helpen om de boel weer op orde te krijgen, zodat Ajax met een schone lei aan het seizoen 2024/2025 beginnen."

Verweij vertelt vervolgens dat er veel ophef was over de contractduur van de contracten van Van Praag en Van Wijk op de aandeelhoudersvergadering. "Mensen willen gewoon dat Van Praag voor de korte termijn zou worden aangesteld en dan samen met Van Wijk plaats zou maken voor andere commissarissen. Dat is niet gezegd en dat zorgt voor wat wrevel."

Ook interessant