Dit is de vrouw van Jan Vertonghen

Oud-Ajacied Jan Vertonghen is ook op het WK 2022 in Qatar van de partij. Hij verliet Ajax in 2012 voor een avontuur in Londen, bij Tottenham Hotspur. Hier speelde hij acht jaar en in 2020 maakte hij de overstap naar Benfica. Inmiddels speelt hij bij Anderlecht. 

Vrouw Jan Vertonghen

De vrouw van Vertonghen, Sophie de Vries, heeft alles van dichtbij meegemaakt omdat de twee elkaar op het VMBO in Amsterdam al leerde kennen. Vertonghen doorliep hier de jeugdopleiding van Ajax en maakte op 23 augustus 2006 zijn debuut. In 2014 vroeg Vertonghen zijn toenmalig vriendin ten huwelijk. Nu, acht jaar later, hebben ze een gezin met drie kinderen. 

In 2019 deed Vertonghen in een openhartig interview een boekje open over zijn privéleven: ''Sophie is theatermaakster. Als zij een voorstelling heeft, ga ik altijd kijken, al moest ik de laatste keer een wedstrijd spelen. Elke twee maanden is er wel een première, altijd in Amsterdam. Ik heb een hoop theaters gezien''.

''Sophie en ik praten gewoon over elkaars werk. Vrouwen denken dat ze verstand hebben van voetbal en de laatste tijd heeft ze veel bijgeleerd, maar van tactische dingen snapt ze weinig. Ze kan wel zeggen dat ik niet zo op de scheidsrechter moet schelden of dat ik niet zo moet schreeuwen. Op theatergebied kom ik weer niet met de grote inzichten''.

Feyenoord-doelman vertrekt