Forbs miskoop bij Ajax: "Nooit meer opstellen die man"

Carlos Forbs, een voetballer die momenteel voor Ajax speelt, heeft tot nu toe niet aan de verwachtingen kunnen voldoen. Er zijn verschillende redenen waarom hij als een miskoop wordt beschouwd.

Tijdens de wedstrijd Heerenveen-Ajax werd Forbs bij rust gewisseld. 

Forbs werd door Ajax overgenomen van Manchester City, waar hij indrukwekkende statistieken had in het beloftenteam. Echter, sinds zijn overstap naar Ajax heeft hij moeite gehad om zich aan te passen en een impact te maken.

Analist Marciano Vink heeft bijvoorbeeld eerder al aangegeven dat hij niet onder de indruk is van Forbs' prestaties bij Ajax. Kenneth Perez, een andere analist, was ook kritisch en merkte op dat Forbs tijdens zijn basisdebuut weinig indruk maakte.

Een van de problemen lijkt te zijn dat Forbs moeite heeft om zich aan te passen aan de speelstijl van Ajax. Hoewel hij bij Manchester City uitblonk in het tweede elftal althans, heeft hij bij Ajax moeite om een significante bijdrage te leveren. Dit kan te maken hebben met een verschil in speelstijl tussen de twee clubs, of met de druk en verwachtingen die komen kijken bij het spelen voor een club als Ajax.

Ook was er veel kritiek op de transferkosten van Forbs. Ajax betaalde tussen de veertien en negentien miljoen euro aan Manchester City voor Forbs. Gezien zijn huidige prestaties wordt deze investering door sommigen als een miskoop gezien.