Ten Hag ziet transfertarget bij AZ: 'Die staat op ons lijstje'

Erik ten Hag heeft laten weten dat Owen Wijndal op het verlanglijstje van Ajax staat. De linksachter van AZ krijgt veel enthousiasme van Ten Hag over zich heen.

Voorafgaande van het bekerduel met AZ liet Ten Hag weten dat Wijndal een transferdoelwit van de Amsterdammers is. Dat Wijndal een international is, weegt zwaar bij Ten Hag. "Als je je daar etaleert, vind ik dat je ook de kwaliteiten voor een topclub hebt, Hij staat inderdaad al een tijdje op ons lijstje." Donderdagavond gaat Ajax op bezoek in Alkmaar voor de halve finale van de KNVB Beker.

Eerder dit seizoen was AZ op bezoek in Amsterdam met 1-2 te sterk voor Ajax. "Het gevaar van AZ zit hem in de dynamiek, maar dat is tegelijkertijd ook een zwakte", aldus Ten Hag. "Wij kunnen daar op inspelen en onze kracht ligt aan de rechterkant. AZ is een heel stabiel geheel met ontzettend veel drive. Dat ze al zolang ongeslagen zijn is niet voor niets."

Wijndal stroomde in 2017 door uit de jeugdopleiding van AZ. Als snel speelde de linksachter teamgenoot Thomas Ouwejan uit de basis. De teller van de inmiddels aanvoerder van AZ staat al op 131 wedstrijden, waarin de 11-vouig international goed was voor 25 assists en vier doelpunten. Wijndal heeft nog een contract tot medio 2023, waar AZ onlangs de gesprekken nog opende voor een verlenging. 

Feyenoord-doelman vertrekt