Slot verwacht veel van Het Legioen: "Geen seconde stilte, dat gaat helpen"

Arne Slot heeft in aanloop naar het Champions League-duel met Atlético Madrid laten weten dat hij veel verwacht van de aanhang van Feyenoord. Dinsdagavond ontvangen de Rotterdammers de ploeg van Simeone in De Kuip en de oefenmeester uit Bergentheim verwacht een kolkend stadion.

"Het verschil tussen een uit- en thuiswedstrijd is dat ik bij een uitwedstrijd op zoek ben naar controle, omdat het zo'n groot verschil is met de emotie van de fans. Morgen ben ik ook op zoek naar controle, maar ook naar een ongelooflijke energieboost van ons als team We zullen 95 minuten aan moeten staan en ik hoop dat onze fans beseffen dat ze ook 95 minuten lang aan moeten staan", roept Slot Het Legioen op om vol achter de Rotterdammers te gaan staan. " Er kan geen seconde zijn in de wedstrijd waarin wij uitstaan, maar onze fans ook niet. Het is of zingen of het is fluiten of het is toejuichen, maar niks anders."

Slot vindt het lastig om uitspraken te doen over de mogelijke uitslag van de wedstrijd. Toch wil hij wederom benadrukken dat de fans een grote rol kunnen spelen. "Wat is reëel? Dat is moeilijk om te beantwoorden, maar wat ik wel verwacht is dat onze spelers er van de eerste tot de laatste seconde bovenop zitten. Maar ook dat onze fans het stadion geen één seconde stil laten zijn, want als dat gaat gebeuren, vergroot dat zeker onze kansen morgen. We moeten ze altijd horen, want dat gaat ons helpen."