Nederlanders die naast de EK-selectie van Ronald Koeman dreigen te vallen

Ronald Koeman zal moeilijke keuzes moeten maken voor het aankomende EK. Zo kan niet iedere goed presterende Nederlander mee naar Duitsland. Dit zijn de spelers die de bondscoach waarschijnlijk teleur zal moeten stellen. 

Doelman 

Alle keepers die de voorbije interlandperiode bij het Nederlands elftal zaten, moeten zich tot het eind van het seizoen bewijzen aan Koeman. Bart Verbruggen heeft geen vaste basisplek bij zijn club Brighton en Mark Flekken laat nog geen uitstekende indruk achter tijdens interlands. Toch wordt verwacht dat beide doelmannen naast Justin Bijlow opgeroepen zullen worden. Sparta Rotterdam-uitblinker Nick Olij werd door Koeman één keer opgeroepen. Maar Olij dreigt net buiten de boot te vallen voor de EK-selectie.

Verdedigers

Nederland beschikt over veel absolute topverdedigers. Zo zijn Virgil van Dijk, Nathan Aké, Lutsharel Geertruida, Denzel Dumfries en Quilindschy Hartman haast al zeker van deelname aan het EK. Door de vele blessures zijn er veel vraagtekens over de verdediging van het Nederlands elftal. Zo zijn Matthijs de Ligt, Jurriën Timber, Sven Botman en Micky van de Ven geblesseerd op dit moment. Als iedereen weer fit begint te raken valt de Newcastle United-uitblinker Botman waarschijnlijk buiten de selectie. 

Hartman heeft maar drie interlands achter zijn naam, maar hij ontwikkelt zich geweldig waardoor op dit moment geen twijfel bestaat of Hartman erbij is in Duitsland. Op de linksback positie, dreigt mede door de aanwezigheid van Daley Blind, Tyrell Malacia het EK te missen. Verder ligt het ook in de lijn der verwachtingen dat Jan Paul van Hecke en Jordan Teze het EK zullen missen. 

Middenvelders

Op het middenveld is in tegenstelling tot de verdediging al veel duidelijk. Zo zullen naar verwachting Frenkie de Jong, Xavi Simons, Tijjani Reijnders, Mats Wieffer, Teun Koopmeiners, Marten de Roon en het PSV-duo Jerdy Schouten en Joey Veerman opgeroepen worden. Daardoor is er vermoedelijk geen plek voor Steven Berghuis, Ryan Gravenberch en Georginio Wijnaldum. 

Aanvallers

Aanvallend heeft Nederland geen luxekeuzes. Cody Gakpo, Donyell Malen en Wout Weghorst zijn de eerste aanvallers die Koeman op zijn lijst zal zetten. Ook Memphis Depay zal naar verwachting deel uitmaken van de selectie. Tegen Mallorca zat Memphis Depay weer bij de selectie na zijn blessure en het is hopen dat zijn blessuregevoeligheid hem niet nog een keer voor het EK in de weg zit. Verder lijken ook Noa Lang, Brian Brobbey en Steven Bergwijn het EK te halen. Dan gaat dan ten koste van Thijs Dallinga, Joshua Zirkzee en Crysencio Summerville.

Hier het overzicht:

Feyenoord-doelman vertrekt