Kies zelf: wat was hét moment van speelronde 1 in de Eredivisie?

De Eredivisie is weer afgetrapt, en hoe! In de eerste speelronde van de vaderlandse competities vonden er direct een hoop spraakmakende gebeurtenissen plaats. Maar welk moment sprong er écht tussenuit. Kies jouw favoriet!

Vier bijzondere momenten in speelronde 1

Drie keer rood bij Almere City-AZ

Al in de eerste helft van Almere City tegen AZ vielen er twee kaarten. Zo kreeg Maxim Dekker na achttien minuten rood en was het in de 34e minuut raak voor Baptiste Guillaume. De thuisploeg kon zodoende dus niet lang profiteren van de man-meer-situatie. In tegendeel zelfs. In de 79e minuut kreeg het via Ricardo Visus zelfs nog een keer rood en verloor het met 0-1, door de vroege goal van Ibrahim Sadiq.

Nijhuis trekt rood in na VAR-check

Al binnen het eerste kwartier leek Ajax met een man-meer te gaan spelen tegen sc Heerenveen. Na een overtreding van Paweł Bochniewicz trok Bas Nijhuis in eerste instantie rood. De arbiter werd naar de kant gehaald en wisselde deze vervolgens om voor een gele kaart. Het leverde veel kritiek aan zijn adres op.

Willem II pakt punt tegen Feyenoord

De promovendus uit Tilburg, Willem II, pakte in de seizoensopener een punt tegen Feyenoord. In De Kuip speelde het met 1-1 gelijk en zorgde het voor een ware stunt. Al na twaalf minuten kwamen de bezoekers op een 1-0-achterstand en leek zo een zware middag te gaan krijgen. Echter, Feyenoord wist de voorsprong niet uit te breiden en kreeg zelfs in de 82e minuut de gelijkmaker om de oren. Dit na een fout van doelman Timon Wellenreuhter.

Transfersoap rond Jordan Teze

Om een transfer naar AS Monaco af te dwingen weigerde Jordan Teze nog langer om in actie te komen voor PSV. Zijn actie viel volledig verkeerd onder de aanhang van PSV en niet veel later kwam de rechtsachter terug op zijn beslissing. Tegen RKC (5-1) viel hij in 69e minuut nog in en verontschuldigde zich na de wedstrijd aan het thuispubliek.