KNVB Beker spektakel! Feyenoord met hakken over de sloot, PSV eenvoudig door

Het bekervoetbal liet gisteren weer eens zien hoe mooi het kan zijn. Verdeeld over drie wedstrijden vielen er veertien doelpunten en de ene was nog mooier dan de andere. Het bleek uiteindelijk een lange enerverende avond te worden.

De avond begon met PSV tegen FC Emmen. De Eindhovenaren kwamen al snel op een comfortabale 2-0 voorsprong door goals van Jarrad Branthwaite. Mark Diemers deed na rust iets terug met een mooi afstandschot, maar Luuk de Jong zorgde met zijn eerste doelpunt sinds november vorig jaar dat PSV verder ging in de KNVB Beker.

Tekst gaat verder onder de video.

Strafschoppenseries

Bij de amateurclash tussen Spakenburg en Katwijk moesten penalty's uiteindelijk de doorslag geven. De thuisploeg was vroeg in de wedstrijd op voorsprong gekomen, maar deze werd in de tweede helft tenietgedaan. In de verlenging werd er niet meer gescoord waardoor er een spannend slot kwam. Oud-Excelsior-doelman Alessandro Damen werd de gevierde man bij de thuisploeg.

Toen moest het werkelijke spektakelstuk nog komen. Feyenoord en NEC speelden een partij die supporters zich nog lang zullen heugen. Een 0-2 voorsprong voor de Nijmegenaren werd in de slotfase van het duel weggepoetst na een rode kaart voor Phillippe Sandler. In de verlenging kwamen de tien man van NEC zowaar op voorsprong, maar één minuut later lag de bal er aan de andere kant alweer in. NEC-keeper Mattijs Branderhorst keepte een fenomenale wedstrijd, maar moest kansloos toekijken hoe invaller Javairo Dilrosun de bal na 114 minuten in de kruising schoot. Feyenoord leek de wedstrijd in zijn voordeel te hebben beslist, maar niks bleek minder waar. Jordy Bruijn maakte zijn tweede van de avond en hierdoor moesten penalty's ervoor zorgen dat we een winnaar konden aanwijzen. Hierin werd Ilias Bronkhorst de schlemiel. Hij miste voor NEC en Feyenoorder Igor Paixão was onberispelijk vanaf de stip, waardoor de Rotterdammers in de kwartfinale van de KNVB Beker staan.

* Feyenoord en Spakenburg speelden beiden gelijk na reguliere speeltijd en verlenging, maar wonnen na een penaltyreeks en bekeren daarom verder.