Hartman kritisch op collega's: "We scoren te weinig"

Feyenoord rekende in een spectaculair duel af met Excelsior. De landskampioen won met 2-4 bij de stadsgenoot en Quilindschy Hartman zag een aanvallend Feyenoord. De vleugelverdediger is blij met de driepunter, maar noemt ook een aantal aanknopingspunten.

Na afloop meldt de Oranje-international zich op de persconferentie en deelt hij zijn analyse van de derby met de aanwezige journalisten. "We scoren uiteindelijk dan wel te weinig, denk ik. Tegelijkertijd is het ook positief dat we vier keer kunnen scoren. Hier is het wel fijn om hier te spelen als het regent of heeft geregend, dan gaat de bal lekker snel. Ik denk dat dat wel in ons voordeel was", doelt hij op het kunstgrasveld in het Van Donge & De Roo Stadion.

Een slordige pass van Igor Paixao leidde de eerste tegentreffer in en in het tweede bedrijf werd de Feyenoord-defensie nog een keer verslagen. "Dat zijn dingen die ons niet kunnen overkomen. Zeker niet op het niveau dat we willen aantikken, dan kunnen we niet zulke makkelijke kansen en goals weggeven. Dus daar was ik ook wel pissig over. Ik denk dat we vaak goals tegen krijgen die we zelf kunnen voorkomen. Dat is wel iets waar we aan moeten werken."

Het gevoel van tevredenheid overheerst bij de verdediger. "Uiteindelijk zijn we gewoon blij met de drie punten. Ik denk dat we bij vlagen goed hebben gespeeld. Ik hoorde ook van een paar jongens van Excelsior dat ze deze tegenstand nog niet eerder hebben meegemaakt dit seizoen. Dat ze toch wel onder de indruk waren, dus dat is iets wat we mee kunnen nemen. Als we dat kunnen combineren met minder kleine foutjes, dan ziet het er goed uit."