Spaanse kranten weten: "Gimenez boezemt Atletico angst in"

Spaanse media raken niet uitgepraat over Santiago Giménez. Volgens onder meer AS is Atlético Madrid dan ook angstig over hoe het de Feyenoord-spits dinsdag moet aanpakken, zeker nu hij er niet bij was in de thuiswedstrijd.

Giménez een groot gevaar

'Giménez boezemt Atlético Madrid angst in', kopt AS op zijn website. De Madrileense sportkrant volgde Excelsior - Feyenoord op de voet vanwege het Champions League-duel tussen Atléti en de Rotterdammers van aanstaande dinsdag. Ze zagen 'een spits in bloedvorm'.

Spaanse media noemen de Mexicaan 'een groot gevaar' en weten daarnaast dat Bart Nieuwkoop hoogstwaarschijnlijk niet zal spelen. 'Tegen Excelsior demonstreerde Giménez opnieuw zijn talent om op de juiste posities in het strafschopgebied te verschijnen. Hij liet zien wat voor een dreiging hij kan zijn voor Atlético Madrid. De mannen van Diego Simone kennen de Mexicaan niet, omdat hij in de eerste wedstrijd geschorst was. Dinsdag zal dat anders zijn.'

Minteh belangrijk voor Feyenoord

Ook Yankuba Minteh kon rekenen op lof vanuit Spanje. De rechstbuiten keerde afgelopen weekend terug in de ploeg van Arne Slot. 'Hij is een belangrijke speler voor trainer Arne Slot, die erg belangrijk kan zijn met zijn snelheid. Hij kan de rechterflank overrompelen als aanjager.'

In Groep E van de Champions League staat Feyenoord momenteel derde. Atlético staat derde, maar het verschil is momenteel maar twee punten. De heenwedstrijd eindigde eerder in een 3-2 overwinning voor de Madrilenen, maar Feyenoord speelde wel een zeer verdienstelijke wedstrijd en zal hoop putten uit dit duel.