Zechiël blijft geduldig bij Feyenoord: "Denk niet aan verhuur"

Het seizoen van Gjivai Zechiël begon zeer veelbelovend met een aantal speelminuten in Feyenoord 1, maar inmiddels is het alweer een aantal speelrondes geleden dat de middenvelder tot de wedstrijdselectie van Arne Slot behoorde.

Dat betekent dat de O-19 van de Rotterdamse club voornamelijk zijn thuishaven is en daar wil hij verder aantonen klaar te zijn om op het hoogste podium te spelen. "Het liefst doe je natuurlijk ook mee in de Champions League en laat je jezelf zien op het hoogste niveau, maar die kans gaat wel komen. Daar heb ik alle vertrouwen in. Bij de onder 19 zijn allemaal goede jongens, die nog wat kleine stapjes hebben te maken om uiteindelijk ook die stap naar het eerste te maken", begint hij in gesprek met RTV Rijnmond.

Misplaatste arrogantie is volledig vreemd voor Zechiël en hij hoopt zijn jonge ploeggenoten te helpen. "Daar wil ik gewoon een goed voorbeeld voor zijn. En niet een slecht voorbeeld, dat ik me misdraag of dat ik arrogant overkom. Dat wil ik totaal niet. Dus nee. Ik sta er alleen maar positief in om ook daar mee te doen en om ook daar minuten te maken."

Toekomstperspectief

In oktober van 2023 zette hij zijn krabbel onder een nieuwe verbintenis met de stadionclub en dat biedt toekomstperspectief in Rotterdam-Zuid. "Ik denk dat we moeten kijken naar de lange termijn. Dan kan ik wel op de bank zitten bij het eerste elftal, met allemaal internationals voor mij op mijn positie. Ik leer er van om met hen te trainen, zij zullen ook nog een stap gaan maken. Of er gebeurt iets met één van hen. Dan moet ik gewoon zorgen dat ik ready ben", beseft de negentienjarige Rotterdammer.

Het interview wordt gehouden langs een voetbalpleintje en Zechiël merkt dat er respect voor hem is nu hij zo goed presteert bij Feyenoord. "Andere jongens kijken wel naar je op en dat is ook logisch. Ik keek ook altijd naar spelers van Feyenoord 1 op. En soms nog steeds een beetje. Wanneer die jongens in de Champions League spelen. Dat ik denk van: wow, goede prestatie wat jullie daar kunnen leveren op zo'n topniveau."