'PSG-clausule in contract Xavi Simons ook nog in 2024 van kracht'

De speciale clausule in het contract van Xavi Simons geldt niet alleen voor komende zomer, maar is ook nog in 2024 van kracht. Dat liet algemeen directeur Marcel Brands vrijdagmiddag weten in het programma The Friday Move op BNR Nieuwsradio

Het verhaal is bekend: Simons kan voor twaalf miljoen euro terugkeren naar Paris Saint-Germain als hij dat wil. Nu is duidelijk geworden dat die clausule niet alleen voor dit seizoen geldt.

"Heel lang zag het ernaar uit dat hij alleen verhuurd zou worden. Zijn contract liep af en wij hebben steeds ingezet op het definitief vastleggen van hem. Die clausule is ontstaan met het idee: ik heb daar ook een deel van mijn opleiding gehad en ik wil die deur niet definitief dichtgooien", stelde Brands, die de kans dat Simons naar Parijs terugkeert 'niet zo groot' acht. "Ik heb er vertrouwen in dat hij volgend jaar gewoon hier speelt", aldus de algemeen directeur van PSV.

PSV wil voorkomen dat Simons naar PSG verkast en probeert daarom de negentienjarige middenvelder langdurig vast te leggen. Volgens het Eindhovens Dagblad zijn club en speler al een eind op weg om een nieuw, verlengd en verbeterd contract te sluiten. Het management van Simons is naar verluidt bereid de clausule uit het contract te halen, "mits PSV een groot deel van een toekomstige transfersom aan zijn management en de speler zelf gunt". Het zou om zo'n dertig procent van het totaalbedrag gaan.

Feyenoord-doelman vertrekt