De transfermarkt is geopend; dit zijn de tien duurste wintertransfers

Het feest kan los, want de transfermarkt is weer geopend! Voor veel clubs in het buitenland is dat hét moment om spelers voor veel geld over te halen om zodoende de tweede seizoenshelft wél te presteren. Er staat ook één Nederlander tussen!

Philippe Coutinho

De Braziliaanse vleugelaanvaller is de aanvoerder van dit lijstje, want hij stapte voor een astronomisch bedrag van 135 miljoen over gedurende de winterstop van 2018. Het Engelse Liverpool cashte enorm en deed afstand van Coutinho, die in Catalonië niet kon waarmaken wat hij gekost had. Na 25 doelpunten in 106 wedstrijden besloot hij zijn geluk elders te beproeven. Inmiddels speelt hij op de flank van Al Duhail uit Qatar.

Enzo Fernández

De meest recente miljoenenklapper komt op naam van Enzo Fernandéz en Chelsea. De Premier League-club gaf in seizoen '22/'23 een vermogen uit aan nieuwe aanwinsten, maar dat blijkt inmiddels wel kapitaalvernietiging te zijn. De Argentijn speelde bij SL Benfica, dat hem in eerste instantie niet tussentijds wilde verkopen, maar een bedrag van 121 miljoen euro konden zij niet naar de prullenbak verwijzen. De wereldkampioen speelt wél wekelijks in de basis bij The Blues, maar het draait niet in Londen.

Virgil van Dijk

Onze aanvoerder van het Nederlands elftal is de nummer drie van deze lijst. De centrale verdediger maakte veel indruk als laatste man bij Southampton en daardoor verdiende hij een transfer naar Liverpool. The Reds betaalde een krappe 85 miljoen euro voor de diensten van de Nederlanders en met hem in het elftal won de club de Champions League én de landstitel.

Dusan Vlahovic

De Servische spits maakt inmiddels minuten als vaste waarde in de voorhoede van het Italiaanse Juventus, maar hij was al geen onbekende naam in de Serie A. De Oude Dame nam hem namelijk voor 83,5 miljoen euro over van Fiorentina. Daar was hij 49 keer trefzeker in 108 competitieduels, terwijl hij in Turijn voorlopig nog moeite heeft. Na een pittige opstartperiode begint Vlahovic steeds vaker het net te vinden.

Mykhailo Mudryk

Mykhailo Mudryk kwam net als Enzo Fernandez in de winter van 2023 naar Chelsea. Er was in de Premier League een ware transfersoap uitgebroken om de Oekraïner in te lijven, want ook Arsenal lag lange tijd op pole position. Shakhtar Donetsk verdiende 70 miljoen euro aan de transfer en deze liep uit op een drama. Een basisplaats zit er niet in voor Mudryk en renderen tijdens invalbeurten gaat ook nauwelijks. Zuur geld...

De tien duurste wintertransfers