KNVB wil oefenduel Leeuwinnen tegen jongens achter gesloten deuren: "Waar gaat dit over, denken zij"

De KNVB heeft zich in een discussie gemengd omtrent een oefenwedstrijd tussen de Leeuwinnen en de jeugd van De Volewijckers. De bond besloot namelijk plotseling dat het duel achter gesloten deuren zal plaatsvinden en dat komt niet overeen met hoe bondscoach Andries Jonker het bedacht had.

Hij wilde namelijk dat er 'gewoon' journalisten naar de oefenwedstrijd konden komen, maar daar is de KNVB nu voor gaan liggen. Dit besluit was last minute en dat betekent dat de O-18 van De Volewijckers, uitkomend in de vijfde divisie, in Zeist zal spelen op een volledig afgebakend terrein. 'De KNVB laat weten dat er bij de directie het beeld ontstond dat door de media vooral de nadruk werd gelegd op het feit jongens tegen vrouwen. Iets wat het trainingsdoel van de wedstrijd, fysiek en verdedigend flink uitgedaagd worden, voorbij zou schieten', zo klinkt het vanuit het Algemeen Dagblad.

Jonker werd verrast door het besluit vanuit de Nederlandse bond. "Tot mijn verbazing waren de meningen unaniem: niet doen in het openbaar. Ja, ik ben de baas, maar het is soms verstandig om naar andere mensen te luisteren", opent hij. De 60-jarige Amsterdammer wil zich echter niet uitaten over het genomen besluit. "Iedereen binnen de KNVB heeft het beste met het vrouwenvoetbal voor. Daar mogen de meningen in verschillen."

Fanatiek

De dames zelf zagen het helemaal niet als obstakel om tegen jongens te spelen. "De speelsters zijn eraan gewend om tegen jongens te spelen en halen hun schouders erover op. Waar gaat dit over, denken zij", laat Jonker doorschemeren. Shanice van de Sanden en Lieke Martens vinden het oefenduel een mooie uitdaging en de twee dames zijn tot op het bot gemotiveerd. "Ik denk dat het goed is om uitgedaagd te worden, ik vind het alleen maar goed. Ik ga kijken of ik er een paar uit kan lopen", zo klinkt het.

Feyenoord-doelman vertrekt