Supporter overlijdt na val van vijftien meter in Estadio Monumental (Argentinië)

Een fan van River Plate is zaterdag om het leven gekomen in het Estadio Monumental. De fan 'sprong' van de tribune tijdens het thuisduel tegen Defensa y Justicia. De man overleed ter plekke.

Paniek op de tribune

Rond de 25e minuut brak er paniek uit op de tribune, toen een man in het vak achter het doel viel. Het zou volgens Olé en TyC Sports gaan om een val van zo’n 15 á 16 meter. Scheidsrechter Fernando Rapallini legde de wedstrijd direct stil toen hem ten gehore kwam wat er was gebeurd. De supporter overleefde de valpartij niet en overleed ter plekke.

Wedstrijd definitief gestaakt

Rapallini riep de aanvoerders van zowel River Plate als Defensa y Justicia bijeen om te melden wat er gebeurd was op de tribune. Hij besloot vervolgens om het duel definitief te staken. Het stadion van de Argentijnse topclub werd binnen een half uur volledig ontruimd. 

De oorzaak van het voorval is nog steeds onduidelijk. Volgens een officiële verklaring van River Plate 'sprong' een man van de Sivori Alta-tribune. De club meldt dat er geen gewelddadige acties voorafgingen aan het voorval. Voor zover bekend zijn er geen anderen gewond geraakt.

Feyenoord-doelman vertrekt