Oud-Ajacied Dusan Tadic geraakt door voorwerp vanuit publiek

De Turkse clash tussen Trabzonspor en Fenerbahçe op zondagavond werd overschaduwd door ernstige onrust. Fans van Trabzonspor bleven verschillende voorwerpen op het veld gooien, waardoor de wedstrijd herhaaldelijk werd onderbroken.

Trabzonspor - Fenerbahçe ontspoort: Dusan Tadic geraakt door voorwerp

dusan tadic naar de grond nadat hij geraakt werd door een voorwerp vanuit het publiek

Oud-Ajacied Dusan Tadic werd eenmaal geraakt door een van deze voorwerpen. Vooral volle bekers werden herhaaldelijk richting het speelveld gegooid, terwijl Fenerbahçe een 0-2 voorsprong koesterde.

Na 55 minuten spelen ging Tadic naar de grond, zijn handen naar zijn hoofd grijpend. Het gefrustreerde thuispubliek ging zelfs zo ver dat ze vuurwerk op het veld lanceerden. Het vuurwerk belandde in het strafschopgebied en werd verrassend rustig door Fenerbahçe's İsmail Yüksek van het veld verwijderd.

Scheidsrechter grijpt niet in

De commentator van Ziggo Sport uitte zijn verbazing over het feit dat de wedstrijd 'normaal' doorging. "Men praat altijd over het gepassioneerde publiek in Turkije, de intense sfeer, noem het maar op. Het lijkt hierbij te horen, maar het is absoluut verwerpelijk. De scheidsrechter durfde niet in te grijpen."

Fenerbahçe wint dankzij twee assists Tadic

Fenerbahçe leidde met 0-2 dankzij twee doelpunten van Fred, beide met een assist van Dusan Tadic. Na de ongeregeldheden wist Trabzonspor terug te komen tot 2-2 met treffers van Enis Bardhi en Trézéguet, maar uiteindelijk zorgde Michy Batshuayi voor de winnende treffer, waarmee Fenerbahçe met 2-3 zegevierde.

Fenerbahçe zorgt vaker voor kortsluiting bij fans

De passie van Turkse voetbalfans is bijna spreekwoordelijk. Soms is zelfs een overwinning niet genoeg voor feestvreugde. Dat zagen we toen deze Turkse voetbalfan letterlijk kortsluiting veroorzaakte.