Vermoedelijke opstelling: Koeman kiest voor debutanten en oude gedienden

Het Nederlands elftal begint vrijdagavond aan de kwalificatie voor het EK van 2024 in Duitsland. De zwaarste opponent uit de poule lijkt Frankrijk en dat is gelijk de tegenstander in de eerste speelronde van de kwalificatiecyclus. Bondscoach Ronald Koeman kiest tegen de WK-finalist waarschijnlijk voor nieuwe namen, maar ook voor oude gedienden.

Zo lijkt Jasper Cillessen het doel te gaan verdedigen. De doelman werd door Louis van Gaal niet opgeroepen voor het WK in Qatar, maar is door Koeman wel gelijk weer bij de selectie gehaald. Achterin zal Feyenoorder Lutsharel Geertruida waarschijnlijk zijn debuut voor Oranje gaan maken. Hij wordt in de defensie vergezeld door Jurriën Timber, Nathan Aké en aanvoerder Virgil van Dijk.

Ook op het middenveld lijken we een debutant te kunnen verwachten. Mats Wieffer wordt door Koeman gelijk voor de leeuwen gegooid, maar is waarschijnlijk wel omringd door ervaring: Marten de Roon en Georginio Wijnaldum. Voorin zullen waarschijnlijk Steven Berghuis, Memphis Depay en jongeling Xavi Simons staan.

Bekijk hier de vermoedelijke opstelling van het Nederlands elftal!