Van Rhijn reageert op transfer: ''Ben niet gekomen om een heel jaar op de bank te zitten''

Van Rhijn reageert op transfer: ''Ben niet gekomen om een heel jaar op de bank te zitten''

Woensdagochtend werd bekend dat AZ Ricardo van Rhijn op huurbasis overneemt van het Belgische Club Brugge. In een interview met de Alkmaarders zegt hij dat de keuze op AZ viel, omdat het een stabiele club is in Nederland die goed bij hem past. Daarnaast had hij goede gesprekken met trainer John van den Brom en directeur Max Huiberts.

Ook stond hij woensdagochtend voor het eerst op het trainingsveld: ''We deden een hoop met de bal, dat is fijn, ik had de bal al een hele tijd niet meer gezien. We deden veel positiespel, iets wat goed bij mij past.'' Aldus van Rhijn.

AZ liet de supporters kennis maken met één van de specialiteiten van van Rhijn, zijn vrije trappen:


Er zijn bij AZ achterin genoeg concurrenten voor van Rhijn: ''De concurrentie is groot, ik moet ervoor zorgen dat ik beter wordt dan de goede verdedigers die er al zijn. Concurrentie is altijd goed, en ik wil bewijzen als ik fit ben dat ik een meerwaarde kan zijn voor deze club. Ik ga proberen het de trainer zo lastig mogelijk te maken, ik ben hier niet gekomen om een heel jaar op de bank te zitten. Ik sta te popelen om zo snel mogelijk fit te raken.''

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers