Ten Hag boos op eigen ploeg: "Ik weet niet of het arrogantie is, maar als je zo gaat staan en de regels negeert…"

Erik ten Hag is niet te spreken over het optreden van zijn ploeg tegen RKC Waalwijk. De Amsterdammers wisten pas in de absolute slotfase te winnen door een strafschop te benutten. De 52-jarige oefenmeester baalt van het feit dat gemaakte afspraken niet werden nagekomen.

Ajax kwam in de eerste helft al snel op voorsprong door twee goals van Haller, maar gaf die ruime marge in de tweede helft ook net zo makkelijk weer weg. De Ajax-spelers waren allemaal gefocust op aanvallen en lieten doelman Onana daardoor een paar keer in de steek.

"Dat moeten we onszelf ernstig verwijten, de manier waarop die tegengoals tot stand komen", zegt Ten Hag na afloop op de persconferentie. "Ik weet niet of het arrogantie is, maar als je zo gaat staan en de regels negeert…. En bij de tweede goal zó slecht omschakelt, dat heeft wel iets met karakter te maken. Of je ziet het gevaar niet, dat moet ik nog eens heel goed beoordelen. Maar als je het ziet, dan moet je echt terug sprinten om dat te voorkomen. Uiteindelijk is het drie tegen één en zit hij alsnog binnen. Het is pure lichtzinnigheid, ik denk dat dat een beter woord is dan arrogantie".

Ten Hag is duidelijk geïrriteerd na de ontsnapping van zijn ploeg. "Als je de titel wilt behalen, en dat heb ik de jongens ook net verteld, dan kan dit natuurlijk niet. Als je deze houding aan het daglicht brengt en een 2-0 voorsprong zo makkelijk weggeeft, dan loop je een keer tegen schade aan. Laat dit een wake-up call zijn. Het mag niet meer gebeuren". 

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Ajax - RKC Waalwijk’

Luuk Wouters ontroostbaar na weggeven penalty: 'Domme manier..'

VIDEO GOAL: Ajax in de 90e minuut via penalty langs RKC (3-2)

VIDEO GOAL: RKC knokt zich terug na 2-0 achterstand tegen Ajax (2-2)

VIDEO GOAL: Haller scoort twee keer in vier minuten tegen RKC

Ajacieden vallen in slaap tijdens #AJARKC: 'Mist peper en zout'

Ten Hag over uitspraken Tadić: "Interesseert hem wél, maar hij kent de zaak niet"

Ajax-aanhang brengt ode aan vertrokken Overmars: 'Voor altijd Ajacied'

Ajax-doelwit vertrekt bij Anderlecht: "Mijn hart blijft paars"

Opstelling Ajax vs. RKC Waalwijk: Rensch in de basis

Tadić steunt Overmars: "Ik hoop dat hij weer groots terugkomt"