Maaskant: ''Het kan zijn dat Feyenoord een tikkeltje overhaast wordt''

Maaskant: ''Het kan zijn dat Feyenoord een tikkeltje overhaast wordt''

Go Ahead Eagles moet alles op alles zetten om rechtstreekse degradatie dit seizoen te voorkomen, maar de kans dat de Deventernaren er in deze speelronde met drie punten vandoor gaan lijkt minimaal. De promovendus gaat namelijk op bezoek bij koploper Feyenoord en dat wordt een lastige opgave, zo weet de oefenmeester Robert Maaskant.

"Een topclub verliest zelden twee keer op rij. We hebben de pech dat Feyenoord net van Ajax heeft verloren in een spannende kampioensrace. De voortekenen spreken niet in ons voordeel. Aan de andere kant kan het zijn dat Feyenoord een tikkeltje overhaast wordt. Daar kunnen we van profiteren," vertelt de trainer aan RTV Rijnmond.

De kersverse trainer deed ook nog een zeer opmerkelijke uitspraak bij het regionale medium. "Ik heb tegen de spelers gezegd dat er niets mooiers is dan een avondwedstrijd spelen in een volle Kuip," aldus Maaskant. "Ik hoop dat de spelers er onder de indruk van zijn, want zo vaak spelen ze niet in zo'n mooi stadion met zulke fanatieke supporters. Als dit niets met je doet, dan is er iets mis met je als sporter."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers