Mendy schrikt bij aankomst in de gevangenis: 'Echt een flinke klap voor hem'

Verdediger van Manchester City, Benjamin Mendy, wordt beschuldigd van vier pogingen tot verkrachting en het seksueel misbruiken van drie mensen. Momenteel wacht hij zijn rechtszaak af in de gevangenis. Echter, had de Fransman daar een VIP-cel verwacht.

Geen VIP-blok

Volgens The Sun zou Mendy zich een ongeluk zijn geschrokken toen hij te horen kreeg dat hij geen speciale behandeling zou krijgen. De linksback was verteld dat hij in een VIP-blok zou zitten. Dit bleek later om een VP-blok (Vulnerable Prisoners) te gaan. Hier zitten vooral gevangenen die van seksuele misdrijven verdacht worden.

Benjamin Mendy was hier allerminst blij mee: "Het was echt een flinke klap voor hem toen hij na binnenkomst in de gevangenis zag met wie hij zijn afdeling zou moeten gaan delen. Op zijn zachtst gezegd was hij daar niet blij mee. Een ontnuchterende ervaring, dat was het zeker voor hem", liet een bron aan The Sun weten.

Al sinds vrijdag zit Mendy in voorlopige hechtenis. Manchester City heeft hem bovendien ook geschorst en wacht nu op de uitspraak van de rechter. De eerstvolgende zitting zal zijn op 10 september. In 2017 was Mendy nog de duurste verdediger ter wereld. De club uit Manchester betaalde destijds zestig miljoen euro aan AS Monaco.

Feyenoord-doelman vertrekt