Europees succes AZ zet KNVB voor mogelijk dilemma bij verdeling Europese tickets

AZ staat, na een 2-0 overwinning en een succesvolle strafschoppenserie, in de halve finale van de Conference League en kan wanneer de Alkmaarders het Europese toernooi winnen de KNVB lastig maken wat betreft de verdeling van de Europese tickets.

Pascal Jansen gaat met zijn ploeg in competitieverband niet door een bijster goede periode. Er werd afgelopen weekend in Sittard nog gewonnen van Fortuna (0-3), maar daarvoor werd er verloren van Sparta (0-1) en FC Twente (2-1) en speelden de Alkmaarders gelijk tegen sc Heerenveen (1-1). AZ staat momenteel op de vierde plek met vijf punten voorsprong op nummer 5 Sparta en zes punten voorsprong op nummer 6 FC Twente. Het Europese succes na de winst op Anderlecht is dus meer dan welkom voor AZ met het oog op een goede vorm.

Geen Europese ticket via play-off's?

AZ krijgt bij het winnen van de Conference League automatisch een ticket voor de Europa League. Echter als de Alkmaarders onverhoopt worden ingehaald door Sparta en/of FC Twente, dan komt het Europese ticket dat via de play-off's behaald kan worden te vervallen. De play-off's om Europees voetbal zullen van start gaan op 1 juni en de finale van de Conference League staat gepland op 7 juni. Er bestaat dus een scenario waarin de duels in de play-off's om Europees voetbal voor niets worden gespeeld.