Van der Vaart nam contact op met Ihattaren: "Ik vind het een flapdrol"

Rafael van der Vaart heeft meermaals contact gezocht met Mohamed Ihattaren, maar tevergeefs. De 109-voudig international kreeg 'erg weinig' respons van de creatieve linkspoot.

"Het maakt mij een beetje verdrietig", zegt Van der Vaart in de studio van Ziggo Sport. "Sneijder heeft gezegd dat Ihattaren hem altijd mag bellen. Nou, ik heb hem ook een paar appjes gestuurd. Dan stuurde hij me een duimpje terug. Erg weinig. Het zit er blijkbaar niet in, maar mijn handen jeuken".

Van der Vaart durft niet te zeggen of Ihattaren zijn loopbaan weer op de rails krijgt. "Dit is een gozer die zijn kont tegen de krib gooit en dat stoer vindt. Maar dat is helemaal niet stoer. Het is stoer om te zeggen: ik ga iets veranderen en keihard werken. Het ging even goed bij Ajax, maar hij is er toch weer mee opgehouden..."

"PSV heeft er alles aan gedaan, Ajax heeft er alles aan gedaan. Het is gewoon heel verdrietig. Wat ik tegen hem zou zeggen? Ik vind het echt een ongelooflijke flapdrol. Ik heb een zoon van zestien en die vindt Ihattaren als voetballer helemaal fantastisch. Die vraagt nu ook: wat is er aan de hand?"

De voormalig middenvelder van onder meer Ajax, Real Madrid en Tottenham Hotspur stoort zich eraan dat Ihattaren nul besef heeft. "Hij heeft zoveel talent en hij gooit nu zoveel weg. Dat stoort mij enorm. Ik denk dat hij gewoon moeilijk te bereiken is. Iedereen wil hem helpen, hij wil alleen niet geholpen worden. Focus je op het voetbal, man. Dit is het mooiste wat er is", aldus Van der Vaart.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Rangers FC - Ajax’

In 2024 twee Nederlandse clubs in de groepsfase van de Champions League? Nederland doet goede zaken!

Schreuder over Champions League-campagne: "We staan waar we horen"

Ajax op Rapport: Kudus en Wijndal blinken uit, vleugelaanvallers laten te wensen over

Forse kritiek op Ajax-duo tijdens #RANAJA: 'Hun niveau vanavond is echt zorgelijk..'

Kudus scoort weer in Champions League: Ajax op 0-2 tegen Rangers

Lofzang voor Blind-vervanger Wijndal tijdens #RANAJA: 'Moet mee naar het WK'

Ajax-fans niet te spreken over verdediger: 'Gakpo kijkt al uit naar zondag'

Pikstart op Ibrox: Berghuis zet Ajax razendsnel op voorsprong tegen Rangers

Opstelling Ajax vs. Rangers FC: Blind en Klaassen op de bank

VIDEO: Ajax-fans nemen Glasgow over in aanloop van #RANAJA