Schreuder over Champions League-campagne: "We staan waar we horen"

Ajax won dinsdagavond met 1-3 in Schotland van Rangers FC en verzekerde zich van een plek in de Europa League na de winterstop. Door goals van Steven Berghuis, Mohammed Kudus en Francisco Conceiçao wisten de Amsterdammers, de Schotten relatief eenvoudig opzij te zetten. Ajax-trainer Alfred Schreuder kijkt met een goed gevoel terug op de overwinning in Glasgow en realistisch naar de gehele Champions League-campagne: "Uiteindelijk staan we waar we horen te staan", aldus de coach van de Amsterdammers voor de camera van RTL 7.

Steven Berghuis zette na vier minuten spelen Ajax al op voorsprong in Schotland op aangeven van Mohammed Kudus. Na een half uur spelen verdubbelde diezelfde Kudus de score op aangeven van Owen Wijndal. De linksback, die eindelijk weer in de basis mocht beginnen, moest zich vlak voor rust laten wisselen, nadat hij buiten het veld geblesseerd raakte aan zijn enkel. Hij werd vervangen door Devyne Rensch en dat zorgde voor verbazing, omdat normaal gesproken Daley Blind de meest voor de hand liggende vervanger zou zijn. Schreuder lichtte zijn keuze na de wedstrijd nog toe: "Devyne (Rensch, red.) heeft een tijdje niet gespeeld en ik vind dat hij ook minuten verdient", aldus de coach van Ajax, die aangeeft dat de keuze voor Rensch niets te maken had met de competitiewedstrijd tegen PSV van aanstaande zondag.

Na de rust liet Ajax het na om de score uit te breiden. De Amsterdammers leken nog 0-3 te maken via Kudus, maar die zag zijn tweede treffer van de avond afgekeurd worden wegens buitenspel. Rangers FC zette vervolgens meer druk naar voren en werden ook gevaarlijk, mede doordat Ajax-doelman Remko Pasveer bij een terugspeelbal zich liet verrassen door Rangers-aanvaller Alfredo Morelos. De Colombiaan mistte voor open goal en zo werd de blunder van Pasveer de Amsterdammers niet fataal. Uiteindelijk scoorden de Schotten via een penalty nog de aansluitingstreffer, maar twee minuten later gooide invaller Francisco Conceiçao de wedstrijd op slot en bepaalde hij de eindstand op 1-3. Schreuder was tevreden over de prestatie van zijn team in Schotland: "We hebben een goede wedstrijd gespeeld. De eerste helft was uitstekend. We staan voor, maar die voorsprong had ook groter kunnen zijn", aldus Schreuder.

Ajax daalt, na twee overwinningen op Rangers FC en vier verliespartijen tegen respectievelijk Napoli en Liverpool, af naar de Europa League, waar het in actie komt tegen een van de teams die als nummer twee geplaatst zijn in de groepsfase van dat toernooi. Schreuder kijkt realistisch naar de eindklassering in het miljardenbal: "Over het algemeen, als je realistisch bent, dan staan we op een plek die we uiteindelijk verdienen. En we verdienen niet meer. Het is zonde, want we hadden gehoopt op meer", aldus Schreuder.