Alles wat je moet weten over Benfica, de tegenstander van Ajax in de Champions League

Ajax treft Benfica, de huidige nummer drie van Portugal in de volgende ronde van de Champions League. De Portugese zijn geen onbekende voor de Amsterdammers in het seizoen 2018-2019 zaten de twee ploegen samen met elkaar in de poule. 

De ontmoetingen uit het verleden

Benfica en Ajax speelden in de recente geschiedenis zeven keer eerder tegen elkaar waarvan Ajax vijf keer als winnaar van het veld stapte.

De laatste keer dat Ajax tegen Benfica speelden was op 7 november 2018, een zwaar voetbalgevecht waar Ajax uiteindelijk een punt uit wist te slepen.

Jorge Jezus onder vuur

De trainer van Benfica staat na het verlies tegen rivaal Sporting Lissabon onder druk. Benfica staat nu op de derde plek met vier punten achterstand op koploper Porto. De uitgesproken ambitie van de club is om elk jaar kampioen te worden, dit is al twee jaar niet gelukt. De onvrede stijgt en er wordt al gesproken ove een eventueel ontslag van de trainer. Het is dus nog maar de vraag of jorge Jezus in februari trainer is van Benfica.

Coëfficiënten-kraker

De Nederlandse clubs doen het dit jaar fantastisch in Europa, we zijn zelfs het best presterende land op dit moment. Op de Coëfficiëntenranglijst, de ranglijst op basis waarvan de Europese startbewijzen worden verdeeld. Is Nederland in gevecht met Portugal om plek zes, de plek die recht geeft op twee directe plaatsingen voor het miljardenbal. Het treffen van Ajax en Benfica is een kans om Portugal op achterstand te zetten en zo een stap dichterbij een tweede Champions League-ticket voor Nederland te komen.

Barcelona / PSV beul

Benfica zat met FC Barcelona in de groep en pakte in de twee duels vier punten. Een 3-0 thuiszegen en in camp nou werd het 0-0. Mede daardoor wist de Spaanse grootmacht zich niet te plaatsen voor de knock-out fase van de Champions League.

PSV speelde in de voorrondes tegen de Portugese en wist zich niet te plaatsen voor het hoofdtoernooi. In Portugal werd het 2-1 en in Eindhoven parkeerde Benfica de bus en kwam PSV niet verder dan 0-0.

Ajax speelt de eerste wedstrijd tegen Benfica op 23 februari, de return wordt op 15 maart in Amsterdam gespeeld.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Lotingen Champions, Europa en Conference League’

TV GIDS: Zo kijk je naar de Conference League-loting

Deze ploegen kan PSV loten in tussenronde van Conference League

Tegenstander Ajax in achtste finale Champions League bekend, zware opponent!

BREKEND: Streep door Tottenham - Stade Rennais, ook Vitesse door in Europa!

Deze ploegen kan Feyenoord loten in de Conference League

Alles over de Conference League loting, met AZ, Feyenoord en PSV

Alles over de Europa League-loting, met alle geplaatste clubs

Geplaatste clubs achtste finales Champions League, wie komt Ajax tegen?

Welke ploeg kan Ajax het beste loten in de achtste finale van de CL?