Buitenlandse media diep onder de indruk van Oranje-statement

Niet alleen in Nederland waren we dinsdagavond getuige van het statement tegen racisme van Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum, ook buitenlandse media hebben aandacht voor de wijze waarop het duo de openingstreffer tegen Estland (5-0) vierde. Na de goal van Wijnaldum liepen de middenvelders naar de camera, om vervolgens hun armen te ontbloten en te laten zien dat ze gelijk zijn.

Het is een reactie op de racistische spreekkoren tijdens FC Den Bosch - Excelsior, afgelopen zondag. Eerder maakten de spelers van Oranje al een statement tegen racisme door een foto te plaatsen op sociale media, maar ook tijdens de wedstrijd hadden de spelers er dus aandacht voor.

Ontroerend

'Prachtig statement', aldus het Algemeen Dagblad. Ook de buitenlandse pers is onder de indruk. Vooral in Spanje wordt goed gereageerd op de actie van Wijnaldum en De Jong.

'De antiracistische boodschap die de fans ontroerde', schrijft Marca. 'De wedstrijd tussen Estland en Nederland kende een van de meest symbolische doelpuntvieringen ooit. De viering werd vastgelegd door camera's en door sommige supporters, die het moment viraal deden gaan.'

Gelijkheid

In Argentinië bleef het statement ook niet onopgemerkt. 'Na de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd tussen Den Bosch en Excelsior demonstreren de middenvelders van Barcelona en Liverpool aan de hele wereld wat gelijkheid inhoudt. Het was een duidelijk protest tegen racisme, dat wereldwijd helaas nog veel aanwezig is in stadions', schrijft TyC Sports. In Braziliaanse ging het videofragment ook viraal. 

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘LIVE: Nederland - Estland: Hoogtepunten, interviews en samenvatting #NEDEST’

'Je hoort van al die jongens dat je gewoon schijt moet hebben'

Calvin Stengs kritisch op Oranje-debuut: 'Speelde erg onwennig'

Oeps! Hans Kraay jr. blundert: "Hij wil zich meten met West-Duitsland"

Georginio Wijnaldum erg blij met platform: "Heb gewoon gezegd wat ik voelde"

Samenvatting: Nederland - Estland 5-0 (alle goals)

VIDEO GOAL! Nederland - Estland 5-0 (Myron Boadu)

VIDEO GOAL! Nederland - Estland 4-0 (Hattrick Georginio Wijnaldum)

VIDEO GOAL! Nederland - Estland 3-0 (Georginio Wijnaldum)

VIDEO GOAL! Nederland - Estland 2-0 (Nathan Aké)

VIDEO GOAL! Nederland - Estland 1-0 (Georginio Wijnaldum)