Dit is hoe Erik ten Hag deze zomer nog bij Ajax aansluit

Erik ten Hag is nog altijd in afwachting of hij ook volgend seizoen aan het roer staat bij Manchester United. Het is geen geheim dat zijn oud-werkgever Ajax hem graag weer in dienst zou willen nemen. Volgens Valentijn Driessen moet Ten Hag een terugkeer naar Amsterdam overwegen. Dit is hoe Erik ten Hag deze zomer nog aansluit bij Ajax. 

Onder druk in Manchester 

De 54-jarige hoofdtrainer is momenteel nog actief bij Manchester United, maar is niet zeker over zijn toekomst. De Engelse grootmacht heeft nieuwe bestuursleden aangenomen, welke druk bezig zijn met de evaluatie van Ten Hag zijn werk in Manchester tot nu toe. Wekelijks worden er al opvolgers genoemd, en dat maakt de situatie van de trainer er niet beter op.

(Tekst gaat verder onder de video)

Erik ten Hag, Alex Kroes en SEG  

Driessen is goed te spreken over Ten Hag, zo vertelt hij in de Kick-Off podcast van De Telegraaf. "Hij lijkt mij gewoon een ideale kandidaat”, oppert Driessen. “Als Ten Hag aan het eind van het seizoen eruit wordt gerammeld door Manchester United, kan hij zo doorstappen bij Ajax. Het management van Ten Hag is SEG, daar komt Alex Kroes ook vandaan als oprichter. Ten Hag is een opbouwtrainer en vertrouwt de mensen van SEG en kent nog veel mensen bij Ajax.” 

Alex Kroes wil poging doen 

Diverse Engelse media wisten eerder te vertellen dat Ajax een poging wil wagen om Erik ten Hag terug naar Amsterdam te halen. Dit idee zou vanuit algemeen directeur Alex Kroes komen. Ten Hag is de naam die bovenaan de lijst staat

Erik ten Hag balans bij Ajax 

In zijn eerdere periode van Ajax (december 2017 – juni 2022) nam Erik ten Hag het elftal 215 wedstrijden onder zijn hoede. De totaalbalans staat op 159 gewonnen wedstrijden, 27 gelijke spelen en 29 verliespartijen. In Europees verband is dat 50 wedstrijden: 28 overwinningen, 12 gelijke spelen en 10 verliespartijen. Met Ajax wist Ten Hag drie keer landskampioen te worden, twee keer de KNVB Beker te winnen en één keer de supercup.

Andere kandidaten trainer Ajax

Naast Erik ten Hag zijn er nog een aantal trainers in beeld om na de zomer bij Ajax voor de groep te staan.