‘Manchester United stelt wensenlijstje samen met mogelijke opvolgers Ten Hag’

Erik ten Hag heeft het erg zwaar in Engeland. De Nederlandse oefenmeester zag Manchester United afgelopen weekend in de absolute slotfase in eigen huis verliezen van Fulham en staat zesde in de Premier League.

Volgens Manchester Evening News is de Ineos Group, die de club reeds overgenomen hebben, klaar met het onderzoeken van de markt. Vooralsnog is dat uit voorzorg gedaan, mocht Ten Hag aan het einde van dit seizoen óf eerder bedankt worden voor bewezen diensten. Roberto de Zerbi is één van de opties, zo meldt het medium. De trainer van Brighton & Hove Albion won in het huidige UEFA Europa League-seizoen nog twee keer van Ajax.

Vertrek Erik ten Hag in de maak?

Mocht het inderdaad de Italiaan worden, zal Manchester United naar verluidt moeten gaan concurreren met Manchester City. Manchester Evening News zegt van een betrouwbare bron gehoord te hebben dat de nieuwe aandeelhouder nog niet overtuigd is van een succesvolle toekomst met de Nederlander als hoofdverantwoordelijke. Mocht hij het voor elkaar krijgen om de FA Cup te winnen en bij de eerste vier te eindigen in de Premier League, is de kans groot dat hij langer het vertrouwen krijgt in Engeland.