Deze vergeten Nederlandse trainers werken nu in het buitenland

Erik ten Hag is de bekendste Nederlandse trainer die momenteel in het buitenland werkzaam is, maar welke Nederlandse trainers, die minder bekend zijn, zijn er momenteel nog meer actief in het buitenland? Deze vergeten Nederlandse trainers werken nu in het buitenland.

Alfred Schreuder 

Na zijn ontslag bij Ajax op 26 januari 2023, verdween Alfred Schreuder even van de radar. In juli 2023 begon hij aan een nieuw avontuur, dit keer in de Verenigde Arabische Emiraten bij Al-Ain FC. Na 14 wedstrijden eindigde het avontuur voor Schreuder alweer, zo besloot de club hem te ontslaan, dit ondanks zijn goede ratio van 12 winstpartijen en enkel 2 verliespartijen. Gelukkig voor Schreuder vond hij al snel weer een nieuwe club, in dezelfde competitie kon hij aan de slag bij Al-Nasr FC. Hier is hij tot op heden nog werkzaam. 

Dirk Kuyt 

Na twee jaren als hoofdtrainer van Feyenoord onder 19, begon Dirk Kuyt zijn trainerscarriere in het profvoetbal bij ADO Den Haag. Dit liep echter niet op een succes uit, zo werd hij na amper 17 wedstrijden al op straat gezet vanwege tegenvallende resultaten. In december 2023 begon hij aan een buitendlands avontuur in de tweede Belgische divisie. Beerschot steeg onder leiding van Kuyt naar de eerste plek van de competitie en ligt op goede koers om te promoveren naar de hoogste divisie van België. 

Stanley Menzo 

Stanley Menzo is vooral als speler bekend, maar heeft inmiddels ook een lange loopbaan als trainer opgebouwd. Hij begon in 2005 bij AGOVV en was na FC Volendam (waarmee hij kampioen werd in de Jupiler League) het langst actief bij SC Cambuur (2008-2010). In het vervolg trok Menzo onder andere nog naar België (Lierse SK), Zuid-Afrika (Ajax Cape Town), China (Beijing Guoan), Aruba en Suriname. Bij Suriname is hij inmiddels opnieuw aangesteld als hoofdtrainer, zo deed hij dit eerder in 2022. 

Dick Schreuder 

Dick Schreuder wist met PEC Zwolle een ijzersterk seizoen te draaien in de Keuken Kampioen Divisie en dwong rechtrstreekse promotie af. Toch besloot hij de club in de zomer van 2023 te verlaten voor een avontuur in de derde divisie van Spanje. Bij Castellón zette hij zijn goede werk meteen door, zo staat hij momenteel eerste in de competitie en Schreuder zijn ploeg dichtbij promotie naar de tweede divisie. Zijn kwaliteiten zijn niet onopgemerkt gebleven, zo werd hij eerder aan Ajax gelinkt

Jan Olde Riekerink 

Jan Olde Riekerink begon zijn carriere als trainer bij KAA Gent in 2002. Vervolgens was hij nog actief bij FC Emmen. Daarna bekleedde Olde Riekerink diverse functies bij FC Porto, Ajax en China. In 2016 klopte Galatasaray aan en begon Olde Riekerink een nieuw avontuur. Na 41 wedstrijden werd hij ontslagen. In Nederland keerde de trainer in de zomer van 2018 terug, om SC Heerenveen te leiden. Na opnieuw een ontslag, ditmaal in 2019, trok hij naar Cape Town City in Zuid-Afrika. Inmiddels is Olde Riekerink sinds 1 januari 2023 werkzaam in de hoogste divisie van Indonesië, dit bij Dewa United FC. 

Pieter Huistra 

Pieter Huistra begon bij FC Groningen als hoofdtrainer in 2010. Na twee seizoenen vertrok hij en tekende Huistra bij De Graafschap. In december 2013 werd de trainer ontslagen en verdween hij van de Nederlandse velden. In 2016 trok hij naar Japan, waar hij bij Iwaki FC hoofdtrainer werd. Vervolgens was hij nog trainer van Pakhtakor in Oezbekistan. Sinds 21 februari 2023 is Huistra werkzaam als hoofdtrainer in Indonesië, dit doet hij bij Borneo FC.

Nederlandse trainers zonder club

Nederlandse trainers houden het niet altijd even lang vol in het buitenland, deze Nederlandse trainers zitten zonder club.