Dit levert Santiago Gimenez minimaal op bij een transfer

Santiago Gimenez staat in de belangstelling van een aantal topclubs en zal in de zomer hoogstwaarschijnlijk een transfer gaan maken. Maar wat kan Feyenoord precies verdienen aan zijn overstap? Dit is wat Santiago Gimenez minimaal moet opleveren bij een transfer. 

Santiago Gimenez contract bij Feyenoord 

Santiago Gimenez ligt nog tot 30 juni 2027 vast in Rotterdam. Dit betekent dat Feyenoord in een goede verkooppositie zit, zo zullen clubs diep in de buidel moeten tasten voor de overige drie seizoenen, die Gimenez momenteel nog in zijn contract bij de Rotterdammers heeft. 

Clubs met interesse in Gimenez 

AC Milan, Real Madrid, Atletico Madrid, Arsenal en Internazionale. Het zijn slechts vijf van de vele clubs die Santiago Gimenez dolgraag over zouden willen nemen van Feyenoord. Hij weet in ieder geval zeker dat clubs uit drie topcompetities achter hem aan zitten. Dit zijn alle clubs met interesse in Santiago Gimenez.

(Tekst gaat verder onder de video)

Martkwaarde Gimenez 

Feyenoord klopte in de zomer van 2022 bij het Mexciaanse CD Cruz Azul aan, om Santiago Gimenez vervolgens voor zes miljoen euro over te nemen. Volgens Transfermarkt bedroeg de martkwaarde van Gimenez destijds vier miljoen euro. Na zijn eerste seizoen bij Feyenoord, was deze al opgelopen tot een waarde van 25 miljoen euro. In de winter van 2023 werd dit bedrag inmiddels verdubbelt tot 50 miljoen euro en ligt zijn marktwaarde anno maart 2024 op 45 miljoen euro. 

Transfersom Gimenez 

Met het gegeven dat de martkwaarde van Santiago Gimenez op 45 miljoen euro ligt volgens Transfermarkt, is de verwachting dat Feyenoord een recordsom voor de spits zal ontvangen. Het minimale bedrag van 45 miljoen euro zal nog oplopen, gezien Gimenez nog tot en met medio 2027 vastligt in Rotterdam. Gimenez voegt zich hiermee in een lijst van spelers die deze zomer kunnen vertrekken bij Feyenoord.

Update: Dit is wat Feyenoord wil ontvangen voor Gimenez

Het management van Santiago Gimenez heeft recent belangrijk overleg gehad met AC Milan, zo meldt Calciomercato. Joshua Zirkzee geniet de voorkeur, maar er wordt ook gekeken naar Gimenez. AC Milan toont volgens de bron serieuze interesse in Gimenez. Feyenoord verlangt een transfersom van 50 miljoen euro. Ondanks zijn goede start, had Gimenez in de laatste periode van dit seizoen een vormdip, of zit het anders? Lees hier onze factcheck.