Xavi Simons zorgt bij Oranje voor ergernis met pers-boycot

Xavi Simons weigert om met de Nederlandse pers te spreken, ook tijdens zijn periode afgelopen week bij het Nederlands elftal. Volgens Pascal Kamperman voelt de aanvallende middenvelder zich onrechtvaardig behandeld door de media, maar Kamperman, verslaggever bij ESPN, toont weinig begrip voor zijn standpunt.

“Het is nogal vreemd," merkt Kamperman op, terwijl hij dinsdagavond aanwezig is bij de oefeninterland tussen Duitsland en Nederland in Frankfurt. Simons begon op de reservebank en kwam pas laat in de wedstrijd het veld in. "Simons meent dat er te veel kritiek op hem is geuit,” voegt de verslaggever toe tijdens een gesprek met Jan Joost van Gangelen.

Xavi Simons weigert met Nederlandse pers te praten

Eerder weigerde Simons al om na de Champions League-wedstrijd van zijn RB Leipzig tegen Real Madrid met de Nederlandse pers te praten. Na de wedstrijd tegen Schotland, waarin Nederland met 4-0 won, kreeg Simons opnieuw kritiek te verduren, met name vanwege het vele balverlies dat hij leed als aanvallende middenvelder. "Ik begrijp dat het soms hard kan zijn voor hem," zegt Kamperman.

Persboycot

Kamperman vraagt zich af of Simons er veel bij wint door de pers te boycotten. "Hij heeft aangegeven niet met de Nederlandse pers te willen praten. Ik vraag me af of dat wel zo verstandig is."

Vincent Janssen nam echter dinsdag de verdediging van Simons op zich. De spits van Royal Antwerp FC bekritiseerde de Nederlandse media. "De behandeling van Nederlandse spelers door de media, ik vind het verschrikkelijk," aldus Janssen in een interview met Het Laatste Nieuws.

Steun voor boycot Xavi Simon

"De gasten op tv praten op een grove manier over spelers, puur om kijkers te trekken," aldus Janssen. "Ik heb met Xavi Simons een WK gespeeld, hij is gewoon een goede jongen en een goede voetballer. Dan speelt hij een mindere wedstrijd voor Nederland en wordt hij gelijk compleet afgebrand."

Op welk programma, journalist of tv-zender Janssen doelde is niet duidelijk. Misschien ook wel Vandaag Inside, waar de tafelheren Genee, Derksen, Van der Gijp mogelijk op non-actief gesteld door Talpa.

Kamperman reageert op de woorden van Janssen. "In het geval van Simons is het niet na slechts één wedstrijd, want in Oranje komt hij steeds niet tot zijn recht. Simons weigert nu om met de pers te praten, Janssen heeft geen zin meer om in de Eredivisie te spelen... Ik zou zeggen: laat eerst je voeten spreken op het veld, dan kunnen we daarna verder zien."

Duitsland-Nederland 2-1

Over voeten laten spreken. Het Nederlands elftal stelde dinsdagavond enigszins teleur. Duitsland won met 2-1 van Oranje door een discutabel doelpunt. Het leek of de doellijntechnologie niet werkte bij de 2-1 van Duitsland tegen Nederland.