Stelt Talpa Genee, Derksen en Gijp twee maanden op non-actief?

Talpa dreigt Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp voor twee maanden op non-actief te stellen omdat ze nog niet de verplichte cursus ongewenst gedrag hebben gevolgd.

Verplichte cursus ongewenst gedrag

Deze drie bekende gezichten van Vandaag Inside hebben nog tijd tot de deadline van 12 april, hoewel Derksen al heeft aangegeven dat hij niet van plan is eraan mee te werken.

De cursus is opgezet door Mediapact Respectvol Samenwerken, als reactie op incidenten bij The Voice of Holland. "Ik heb een e-mail gekregen waarin staat dat ik verplicht ben een cursus over integer werken te volgen. Ik heb het gedaan," zei Job Knoester tijdens de uitzending van dinsdag.

Johan Derksen beweert echter niets te hebben ontvangen. "Nee, op mijn 75ste ga ik niet meer meedoen aan deze flauwekul. Het staat niet eens in mijn contract, dus ik ga het ook niet doen."

Twee maanden op non-actief

Politiek verslaggeefster Merel EK benadrukt dat de cursus voor 12 april afgerond moet zijn. Als dat niet het geval is, volgt er een geldboete en worden de drie heren voor twee maanden op non-actief gesteld. "Wat een onzin," moppert Derksen. "Ze moeten maar bewijzen dat ik dat moet doen volgens mijn contract. Ik heb geen zin in deze vertoning, ik doe er niet aan mee."

Vandaag Inside-tafel gaat helemaal stuk om TV-blunder van Ellie Lust