KNVB doet Wesley Sneijder eervol voorstel

De KNVB heeft voor Wesley Sneijder een plaatsje gereserveerd om in mei de versnelde cursus Coach Betaald Voetbal te gaan volgen. Sneijder is er nog niet over uit wat hij wil, omdat hij nog voetbalt en nog geen beslissing heeft genomen over wanneer hij daarmee stopt.

Sneijder heeft het aanbod van de KNVB in beraad, maar hij weet nog niet wat hij doet. "Ik ben er nog niet over uit. Aan de ene kant is het fantastisch, ik heb die ambitie zeker wel. Ik wil mijn trainerspapieren halen. Maar zolang ik voetbal, ga ik die cursus niet doen. Ik zal eerst een keuze voor mezelf moeten maken en dan pas kan ik mij volledig richten op iets anders", aldus de recordinternational (134 caps) tegenover de NOS.

Van der Vaart

De versnelde cursus is speciaal voor oud-spelers met een grote staat van dienst voor het Nederlandse voetbal door de KNVB in het leven geroepen. Behalve Sneijder is ook Rafael van der Vaart benaderd. "Ik heb hem erover gesproken. Hij staat er wel voor open, maar is natuurlijk al gestopt. Dat maakt het natuurlijk wel wat makkelijker allemaal", aldus Sneijder, die aangeeft snel de knoop te zullen doorhakken. John Heitinga werd in 2017 overigens niet toegelaten tot de versnelde cursus. Of de 87-voudig international nu wel die mogelijkheid krijgt, is niet bekend.

Afgelopen september speelde Sneijder zijn afscheidswedstrijd namens Oranje, tegen Peru: