Aad de Mos kraakt middenveld PSV: ‘Niet in evenwicht’

Het middenveld van PSV kan op de nodige kritiek van Aad de Mos rekenen. De analist ziet dat de linie van PSV uit balans is. Dit werd volgens De Mos meer dan duidelijk in de overwinning op FC Twente (5-2). Tijdens de overwinning zag De Mos twee echte uitblinkers.

Tegen FC Twente koos Roger Schmidt voor een middenveld met Olivier Boscagli, Marco van Ginkel en Ibrahim Sangaré. Het trio kwam volgens De Mos veel te kort, waardoor PSV het voor rust flink lastig had met FC Twente. “Ze hebben eigenlijk drie verdedigende middenvelders. Daar zit eigenlijk geen evenwicht in en er zit geen samenwerking in”, stelt De Mos. “Vergeleken met het middenveld van Twente kwamen Sangaré, Boscagli, maar vooral Van Ginkel heel veel tekort. Het veldspel was gewoon teleurstellend. Twente had de overhand op het middenveld en PSV mocht nog heel blij zijn dat Unnerstall niet meespeelde.”

Fan van Vertessen
Over twee spelers is De Mos wél te spreken. Vooral Yorbe Vertessen, goed voor twee doelpunten tegen FC Twente, kan rekenen op de complimenten. “Een typische PSV-speler, die ook verdedigend zijn werk doet. Ik vind hem altijd een beetje nederig, hij werkt keihard voor zijn ploeg.” Daarnaast is De Mos blij dat Jordan Teze de voorkeur kreeg boven Philipp Mwene. “Met alle respect, maar hij speelde bij FSV Mainz. Dat is geen topclub”, aldus De Mos. “Teze is een eigen product en heeft het afgelopen seizoen fantastisch gedaan. Het lijkt me dus logisch dat je Teze, Obispo en Vertessen de kans geeft. Soms begrijp ik de beslissingen niet.”

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over PSV - FC Twente’

Samenvatting: PSV - FC Twente (5-2)

Carlos Vinicius opgelucht na eerste goals voor PSV: "Juichen was een vorm van ontlading"

Wat een ontlading: Carlos Vinicius schopt keihard tegen paal na eerste goal voor PSV (VIDEO)

VIDEO GOAL: PSV - FC Twente 2-2 (WERELDGOAL Ramiz Zerrouki)

VIDEO GOAL: PSV 2-1 FC Twente (Eran Zahavi na prachtige aanval!)

Geniaal moment tijdens #psvtwe: PSV-fan steelt de show en wil het weten ook (LOLVIDEO)

Roger Schmidt grijpt na zeperd tegen Ajax in en gooit opstelling voor FC Twente-thuis overhoop