Johan Derksen: alles over de voetbalanalist

Sommige spelers maken na hun carrière op een andere manier naam voor zichzelf. Johan Derksen is een van die spelers. Naast professioneel voetballer te zijn geweest is de man inmiddels een bekendheid van de Nederlandse televisie. Hier lees je alles wat je moet weten over de analist. 

Dit wil je weten over Johan Derksen 

Voor we zijn voetbalcarrière onder een vergrootglas nemen, duiken we eerst in de persoon Derksen zelf. Hoe oud is de ex-speler nu? En is er een partner in het leven?

Waar is Johan Derksen geboren? 

De voormalig linksback werd op 31 januari 1949 geboren in het Nederlandse Heteren. Hij woont vandaag de dag in Grolloo, in Drenthe. Vanuit hier rijdt hij met chauffeur vijf keer per week naar Hilversum. 

Hoe oud is Johan Derksen nu?

Een vlugge rekensom leert ons dat hij nu 75 jaar oud is. Zijn laatste jaar in het profvoetbal was in '77. 

Wat is het vermogen van Johan Derksen? 

Zelf heeft Derksen er geen uitspraak over gedaan, maar verschillende schattingen komen uit op een vermogen van zo'n 2 miljoen euro. 

Heeft Johan Derksen een gezin?

In totaal is Derksen drie keer getrouwd geweest. Met zijn eerste vrouw kreeg hij dochter Marieke en met zijn tweede vrouw zijn andere dochter Anoeska. Vandaag de dag is hij nog altijd samen met zijn derde vrouw, Isabelle Pikaar. 

Wat doet Derksen naast zijn tv-werk? 

Naast voetbal, wat voor de hand liggend is, heeft Derksen een enorme passie voor muziek. Met name de blues is een genre waar de analist helemaal weg van is. Hij is manager geweest van een band in de jaren 90, heeft zijn eigen serie gehad en theatervoorstellingen. Dit allemaal met als onderliggende reden zijn passie voor muziek. Samen met Wilfred Genee en diverse andere artiesten nam hij een album op in 2012 genaamd: 'Helden van Oranje.' Daarnaast heeft de muziekliefhebber een eigen radioprogramma genaamd 'Muziek voor volwassenen.' Samen met zijn dochter Marieke heeft hij een uitgeverij, er verschenen al meerdere boeken van zijn hand. 

Dit is de loopbaan van Johan Derksen

Wellicht dat je dit leest en wel wist dat Derksen een voormalig professioneel voetballer is gewest, maar geen idee hebt voor welke clubs dat waren. We zetten het hier voor je op een rijtje. 

Voor welke clubs speelde Johan Derksen? 

  • SC Cambuur, 1968-1972
  • SC Veendam, 1972-1975
  • HFC Haarlem, 1975-1976
  • Sv Meppen, 1976-1977
  • MVV, 1977

Welke prijzen won Derksen als speler?

  • Eerste Divisie, 1975/76

Waar werkt Derksen sinds hij niet meer voetbalt? 

Al toen de linksback actief was in het profvoetbal was er al een focus op de sportjournalistiek. Derksen begon in 1977 als redacteur voor Voetbal International, waar hij uiteindelijk zelfs hoofdredacteur werd. Pas op zijn vijftigste begon zijn televisiecarrière, dit werd echter wel een groot succes. Vanaf 2001 verscheen 'Voetbal Inside' op de Nederlandse tv. Het programma heeft onder verschillende namen bestaan, maar werd een groot succes. Onder de naam 'Voetbal International' won het programma in 2011 zelfs de Gouden Televizier-Ring. In 2018 stapte vrijwel iedereen over naar Talpa, om vervolgens verder te gaan onder de naam 'Veronica Inside', wat later weer veranderde in 'Vandaag Inside.' Derksen vormt nog altijd een gouden trio met Wilfred Genee en René van der Gijp op SBS6. 

Gebruikt Derksen social media? 

De 75-jarige is niet actief op social media. (Tekst gaat verder na video) 

Ook over de andere heren aan tafel heeft Voetbalflitsen alles op een rijtje gezet. Hier lees je alles wat je wilt weten over Genee en Van der Gijp. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers