Wilfred Genee: alles over de presentator

Wilfred Genee studeerde af in rechten, toch staat hij vandaag de dag vooral bekend als presentator op tv. Met name het programma Vandaag Inside is voor veel mensen een link met de tv-persoonlijkheid. Hier lees je alles wat je moet weten over Genee. 

Dit wil je weten over Wilfred Genee

Inmiddels heeft de presentator een mooi cv opgebouwd in de televisiewereld. Maar voor we daar naar kijken beantwoorden we eerst wat vragen over zijn privéleven. 

Waar is Wilfred Genee geboren? 

Willem Wilfred Jozef Genee is geboren op 27 juni 1967 in Leeuwarden. Inmiddels woont de presentator in Soest op een boerderij. 

Hoe oud is Genee nu? 

De sportjournalist is nu 57 jaar oud. Op zijn 29e maakte hij zijn televisiedebuut. 

Wat is het vermogen van Wilfred Genee? 

Zijn geschatte vermogen zou op zo'n 4 miljoen euro liggen. 

Heeft Wilfred Genee een gezin?

Sinds 2008 is Genee getrouwd met Lili Pirayesh en ze zijn vandaag de dag nog samen. Ze hebben twee kinderen, dochter Feline en zoon Timothy Luca. 

Heeft Genee zelf gevoetbald? 

Tijdens zijn studentenleven was hij doelman bij de Leeuwarder club RKVV MKV'29. 

Wat houdt Genee bezig naast zijn tv-werk?

Iets wat Genee graag doet en liefhebber van is, is sporten. Zo tennist hij regelmatig en is hij ook niet vies van af en toe hardlopen en fitnessen. Maar zijn allergrootste hobby is karaoke. Zo schijnt de presentator enorm te houden van zingen. 

Dit is de loopbaan van Wilfred Genee 

Ondanks dat Genee universitair Rechten heeft afgerond, is hij hier niks mee gaan doen. Dat komt omdat de rechtsgeleerde naar eigen zeggen vanaf zijn twaalfde al wist dat hij presentator wilde worden. Hij is Rechten gaan studeren omdat het hem een betere keuze leek dan de opleiding Journalistiek. Toen Genee eenmaal was afgestudeerd is hij alsnog zijn passie achterna gegaan van de mediawereld. 

Hoe begon de carrière van Genee op tv?

Het begon allemaal bij de zender Sport 7 in 1996. De zender zelf maakte echter verlies waardoor het na vier maanden al niet meer bestond. Hierdoor maakte Genee de overstap naar SBS6 en Canal Plus. 

Wat was de doorbraak van Wilfred Genee?

Ondanks dat de presentator nog vele andere programma's presenteerde zoals Tour du Jour, VI Oranje en De Wedstrijden is zijn grootste succes tot op heden het programma Voetbal Inside, wat tegenwoordig Vandaag Inside is. In 2001 begon het avontuur bij RTL, hier vormde Genee een vast duo met Johan Derksen. In 2008 sloot ook René van der Gijp aan en vandaag de dag staan de drie heren bekend om hun meningen, humor en onderlinge relatie. 

Is Wilfred Genee ook actief op de radio?

Sinds 2009 is hij naast tv-presentator ook actief als radiopresentator van het programma The Friday Move, op BNR Nieuwsradio. Het programma is elke vrijdag van 16.00 tot 18.30. 

Zit Wilfred Genee op social media?

De VI-man is te vinden op LinkedIn en gebruikt actief X en Instagram. (Tekst gaat verder na de afbeeldingen)

Naast Genee heeft Voetbalflitsen ook alles wat je moet weten over de andere heren aan tafel. Hier lees je alles over Derksen en Van der Gijp. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers